Adalar Savunması / Yassıada’da Cinayeti Gördük!

20150803_123456

Yassıada’da Cinayeti Gördük!

Betona tapanlar, tarihi yağmalayanlar, karanlık köşelerinden verdikleri emirlerle doğayı ve yaşamı yok edenler, “Bir iş yapılıyorsa doğa zarar görür, normaldir!” diyenler, korkuyla ve yalanla doğa ve mekan yağmasına sessiz kalanlar sevinin.. İşlediğiniz suçlara bir yenisini daha eklediniz: Yassıada’yı yok etmeye başladınız. Yassıada’daki doğal hayatı, ağaçları, ormanı, patikaları, kuş yuvalarını, balık yumurtalarını yok ettiniz. Marmara ve İstanbul’un en değerli doğal yaşam alanlarından birini yokoluşun eşiğine sürüklediniz.

Aylardır bizden sakladığınız Yassıada’daki eserinizi gördük. “Özgürlük ve Demokrasi Adası” yapıyoruz diyerek yaşamı yokettiğinizi, Yassıada’yı toz ve moloza boğduğunuzu gördük. 3 Ağustos 2015 tarihinde milletvekili dostlarımızla, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Arkeologlar Derneği yöneticisi arkadaşlarımızla, İBB Büyükşehir Meclis üyesi yaşam savunucularıyla ve öğretim üyeleriyle birlikte Adalar Savunması olarak Yassıada’ya çıktık, işlediğiniz suçları gördük!

Yıkım izinlerinizin altında kimlerin imzası olduğunu, emirleri kimlerden, ruhsatları nerelerden aldığınızı öğrendik. Otelleriniz, bungalovlarınız, marinalarınız, masaj salonlarınız, helikopter pistleriniz için Yassıada’yı ne hale getirdiğinizi gördük, sizi bir kez daha tanıdık! Koskoca bir adayı nasıl yoketmeye başladığınızı, yaşamı nasıl kovduğunuzu, toz ve molozla kaplamak için ormanı nasıl kestiğinizi, denizi boğduğunuzu, kuşun kanadını nasıl kırdığınızı, tarihi nasıl yok ettiğinizi gördük. Suçlarınızı gördük, patikada biten çalıyı dinamitle söktüğünüzü, tarihi eserleri vinçlerle nasıl yok ettiğinizi gördük. Ve her şeye rağmen Yassıada’nın vinçlerinize, delicilerinize, beton tanklarınıza nasıl hala direndiğini gördük.

AKP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., MESA Holding, MESA İnşaat ve Yassıada’daki doğa ve tarih katliamının altında imzası olanlar, size sesleniyoruz: Bilin ki yağma ve yıkım değil, yaşam ve barış kazanacak! Adayla, ormanla, denizle barış, insanla, tarihle, kültürle barış kazanacak! O inşaatı durdurana kadar mücadele edeceğiz, insanlığa ve hayata karşı işlediğiniz suçların peşinde olacağız.

Yassıada’yı yeniden denizin ve ormanın; Adalıların ve tüm İstanbul halkının adası yapana kadar gün ola, devran döne, umut yetişe!

İstanbul’a Nefes Ol, Bırak Issız Kalsın!

ADALAR SAVUNMASI

4 Ağustos 2015

m: adalarsavunmasi@gmail.com / fb: facebook.com/adalarsavunmasi / tw: @adalar

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Fikret Başkaya / Büyüme Değil (Küçülme)

“Sınırlı bir dünyada sınırsız büyümenin mümkün olduğuna inanan, deli değilse iktisatçıdır”                                                                                                           Kenneth Boulding Ekonomik …