“Manzaralardan Manzara Beğenin”

Moda Parkı’nda köpekleriyle dolaşan insanların ortak parolası şu: “Manzara Apartmanının önünden geçmeyin.”

Ne oluyor oradan geçerken? Önce köpeğiniz, sonra siz kesinlikle bir saldırıya uğruyorsunuz azgınlaştırılmış bir köpek tarafından. Üstelik köpeğin “sahibi” de sizi ve olanları yukardaki balkonundan keyifle seyrediyor.

Olabilir mi böyle bir şey? Gerçek mi yani? Evet gerçek. Birkaç ay içinde aynı yerde köpeğiyle birlikte saldırıya uğrayan onlarca mağdura ve tanığa rastladım. Bazıları ucuz atlatmışlar ama saldırının çok ağır zararını görenler ve travmasını hâlâ atlatamayanlar da bir hayli.

Bir kadın gördüm. Aynı yerde aynı köpek tarafından saldırıya uğramış. Üstelik, yukardaki balkondan “sahibi”nin verdiği komutla. Kadın köpeğini kurtarmak için araya girince köpek baldırına dişlerini geçirivermiş. Kadının köpeği de kadını korumak için karşı saldırı yapmasa saldırgan köpek kesinlikle etini koparacakmış. Ben gördüm. Kadının baldırında on altı dikiş vardı. Olayın üzerinden üç ay geçmiş, yara daha yeni yeni kapanmaktaydı. İzlerini ise ömür boyu taşıyacaktı.

Hanımefendiyle biraz sohbet ettim. Adamı mahkemeye vermiş. Öğrendiğine göre, kendisinden önce saldırıya uğrayan birçok kişi dava ettiği halde hiçbir sonuç alınamamış. Söylentiler çok. Adam parayla tuttuğu yalancı tanıklar getiriyormuş mahkemeye. Dava bu yılın Aralık ayında Kadıköy Adliyesinde görülecekmiş.

Daha bugün bir başka kadına rastladım. O da saldırıya uğramış. Adam yukarı balkondan “köpeğini kucağına al” diye bağırmış. Kadının söylediğine göre, bu aslında bir komutmuş. Aynı anda “Manzara Apartmanından” aynı azgın köpek gelip kadının dirseğini ısırmış. Açıp bana dirseğindeki izi gösterdi. Yine kadının söylediğine göre, aynı köpeğin saldırısıyla ölen köpekler bile olmuş.

Bunun gibi birçok olay var. Ve düşünün ki, orada köpekli insanlar için çok büyük tehlike sözkonusu, oradan hiçbir şeyden habersiz birçok köpekli insan geçiyor Moda parkına inmek için ve bu adama karşı hiçbir önlem alınmıyor. Daha önce de on kadar dava açılmış adam hakkında ama mahkemelerden de yalancı tanıklar sayesinde aklanarak çıkıyormuş.

Manzara Apartmanı nerede mi? Moda Parkına inilirken Moda Deniz Kulübü vardır (Ferit Tek Sokak); Moda Deniz Kulübü’nün hemen üstündeki yolda bu Manzara Apartmanı, Moda Parkına bakıyor.

Aman dikkatli olun. Köpeğinizle birlikte sakın oradan geçmeyin. Yoksa “manzaralardan manzara beğenin” diyen bir manyağın ani saldırısıyla karşılaşmanız büyük ihtimal.

Hurşit Öz

25 Eylül 2010

Hakkında Gün Zileli

Okunası

HEYBELİADA FORUMU/İnsanlar, atlar, kediler, köpekler, balıklar, ağaçlar… Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz!

HEYBELİADA FORUMU Heybeliada’da 2013 yılı Haziran ayında düzenlenen ilk forumdan bu yana bir yılı aşkın …

Tek yorum.

  1. Hurşit bey, Kadıköy gazetesine göndersenize yazınızı.
    Böyle ‘imtiyazlı’ cellatlara çok kinleniyorum.