Devenin Nalı!

 

Bütün hayvanlara sempatim vardır ama develere özel bir sempati beslerim. Ne güzel gözleri, ne güzel dudakları vardır. Ne de çilekeş ve terbiyeli hayvanlardır.

İnsanlar, develerden hareketle bazı özdeyişler üretmişlerdir. Abartılı durumları anlatmak için “devenin nalı” derler mesela. Devenin toynakları biraz büyüktür ya. Bir de deveye sormuşlar, boynun niye eğri diye, deve de, nerem düzgün ki demiş. Şimdi, bu son sözü, dün Taksim’de gösteri yapan faşistlerle ilgili söyleyeceğim ama develer alınır diye korkuyorum. Asla deve gibi duyarlı ve sezgileri güçlü bir hayvanla duyarlıktan nasibini almamış faşistleri aynı kefeye koymak değil niyetim. Sadece bir yukarıdaki metaforu kullanmak amacım. Bu faşistlerin nereleri düzgün ki.

Bir gazete fotoğrafı duruyor önümde. MHP Fatih ilçe Teşkilatı’nın flaması görülüyor bu fotoğrafta. Bakalım bu flamada yazılanlarda düzgün bir şey var mı?

Bu vahşete insanlık vijdanıyla yakınlaşamayanların hepsinin Ermeni olması Hayvanlıklarındandır

9 kelimeye bu kadar çok yanlışı sığdırabilmek herhalde ancak faşist bir kafanın ürünü olabilir.

Birincisi: Hangi vahşete? İnsan bir slogan atarken ya da flama yazarken olayın ne olduğunu belirtir, değil mi?

Hadi bunu geçelim.

Pek fazla Türkçü olanlar Türkçeyi bilmiyorlar. “Vijdan” diye bir sözcük yok Türkçede. Herhalde “vicdan” demek istemişler. Kendilerinde olmadığı için telaffuz etmeleri de zor olmuş demek ki.

“Hepsinin Ermeni olması”. Hımm… “Hepimiz Ermeniyiz” diyenleri kastediyor olmalılar. Ama zekâları buradaki “Ermeniyiz”in sembolik anlamını kavramaya elverişli değil. Kaldı ki, sembolik değil de, gerçek anlamda “Ermeniyiz” deseler ne olacak ki. Herhangi bir milliyetten olmak suç mu? Üstelik, aynı insanların Hocalı katliamı söz konusu olduğunda, “hepimiz Azeriyiz”, Bulgaristan’da Türklere yapılan baskılar söz konusu olduğunda “hepimiz Türküz” dediklerini kavrayamayacak kadar ilkeller.

Sonra tamamlamışlar: “hayvanlıklarındandır”. Sanki hayvan olmak kötü bir şeymiş gibi. Keşke hayvanların sezgi ve aklından biraz nasibini alsaydı bu ırkçı ve her türlü canlının düşmanı yaratıklar.

Ayrıca cümleleri de yanlış. “vahşete insanlık vijdanıyla yakınlaşmak” ne demek? Vahşete, “insanlık vijdanıyla” bile olsa yakınlaştığınız zaman vahşetin yakınında yer alırsınız. Eh ne diyelim, şecaat arzederken merdi Kıpti sırkatin söyler demişler.

Artık diğer ırkçı, intikamcı faşist sloganlar üzerinde durmayayım. İçişleri Bakanı’nın böyle bir faşist gösteride esip üfürmesinin üzerinde de durmayayım.

Bu noktada sözü, “yetmez ama evet”çilere bırakmak en doğrusu. Daha yetmedi mi?

 

Gün Zileli

27 Şubat 2012

www.gunzileli.com

gunzileli@hotmail.com

 

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Kalıplar… Kalıplar…

Artıgerçek Yanlış fikirlerin, yargıların, önyargıların, yanlış dil kullanımlarının ve kalıp sözcük ya da deyişlerin yayılma …

62 Yorumlar

  1. Yeter mi allah aşkına onlara :D. Dün bende oradaydım esmer bir çocuğu aha bu kürt diye linç etmeye kalkıştılar çocuk Azeri çıktı. Vurdular, kırdılar, küfrettiler. Asıl Taksim ahalisi de ara sokaklarda takılıyordu.

    İlginç bir şey fark ettim. Libya’dan gelen muhalif paralı askerler var hani. The Marmara’da ve yine Taksim civarında bazı otellerde kalıyorlar. Bu askerler her gün kavga çıkartıyor, taşkınlık yapıyor, kadınları taciz ediyor, ortalığı kırıp döküyorlar. Hatta kendim de tecrübe ettim diyebilirim :D. Basına yansıdı hatta güney sahillerinde bir otelde düğün sırasında düğünü basmışlar konukları odalara kilitlemişler :D.

    Varmak istediğim yer şu bizim faşistlerle, Libya’lı çeteler çok benzemiyor mu birbirine?

  2. Irkçılar daha düşük zekalı çıktı!

    03 Şubat 2012

    Kanada’nın Ontario eyaletinde bulunan Brock Üniversitesi, kimilerini kızdıracak bir araştırmaya imza attı. Düşük zekalı insanlar, ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojileri daha kolay benimsiyor.
    Huffington Post’un haberinde yer alan araştırma sonuçlarına göre, düşük zekalı insanlar, ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojileri daha kolay benimsiyor.

    ‘Psychological Science’ (Psikolojik Bilim) dergisinde yayımlanan makaledeki araştırma sonuçları, çocukluğunda I.Q. (zeka katsayısı) testlerinde düşük puan alanların, ileride önyargılı olmaya ve basmakalıp ideolojilere inanmaya daha yatkın bir tablo çizdiğini gösteriyor.

    Zeka katsayısı, sonuçlarının ne kadar güvenilir olduğu senelerdir psikologlar tarafından tartışılan standardize testlerle ölçülüyor. Söz konusu araştırmaya liderlik eden Dr. Gordon Hodson, LiveScience’a verdiği röportajda, “Araştırma sonuçları bir kısır döngünün göstergesi. Zeka katsayısı düşük kişiler önyargı oluşturmaya meyilli. Bu da onları, yeniliklere karşı daha tutucu hale getiriyor. Yeniliklere direndikçe de yine önyargılara daha müsait oluyorlar” diye konuştu.

    Hodson, düşük zekalı insanların “sistemi ve düzeni” destekleyen ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojilere daha yakın durduğunu, çünkü bunun, karmaşık dünyayı algılamada kolaylık sağladığını ifade etti.

    “GERÇEKLİK KARMAŞIKTIR”
    Hürriyet’te yer alan habere göre; ABD’nin Virginia Üniversitesi’nden Psikolog Brian Nosek de, Kanada’daki meslektaşının bu görüşlerini destekleyen açıklamalarda bulundu.

    “Gerçeklik karmaşık ve düzensizdir” diyen Nosek, “İdeolojiler bu karmaşıklığı giderir ve daha kolay çözümler önerir. Öyleyse, bilişsel kapasitesi düşük olan insanların kolaylaştırıcı ideolojiler benimsemesine şaşırmamak gerekir” ifadesini kullandı.

    Nosek, bu kişilerin hem liberal hem muhafazakar ideolojileri kendilerine daha uygun bulduğunu da ekledi. Araştırma, yayına girdikten sonra birçok tartışmayı ve eleştiriyi beraberinde getirdi.

    (mynet haber)

  3. Haklarini aramak icin gosteri yada yuruyus yapan isciler, memurlar, ogretmenler coplanir, tekmelenir, basi acik kadinlar saclarindan suruklenir(acik bir turban baskisi,turbanli olsalardi saclarindan suruklenmezlerdi(:(:)
    harclarin yuksekligini veya egitimin bozuklugunu protesto eden ogrenciler, yada en kahraman demokrat RTE gecerken ellerini gereginden fazla acanlar,” devlet buyugumuze” hakaretten dolayi bir sopa dayak yedikten sonra birde mahkemelerde surundurulurken, cebinde gazoz icecek parasi olmayan, ama herseye ragmen, devletini gazozdan daha fazla seven ve bunu her durumda gostermeyi bir gorev bilen akli kit, vicdani kit, azgelismis yurdum gencligi,sokaklara indiginde, devletin gayriresmi militanlari gibi hareket edip, ustune ustluk birde bakan duzeyinde katilimlarla , devlet destegini resmi olarak almaktadirlar…

    Avrupa’lilar, Turklere ikinci hatta ucuncu sinif yaratik muamelesi yapinca, onlari fasistlikle suclayanlar, Ermenilere yapilan hakaretleri hangi -izm ile aciklamayi dusunuyorlar…?
    Nerede liberal “taraf’li” Ermeni “aydinlari?Neden cikip birkac kelime edemiyorlar..Ucuz , “Duzen” adamlari..

    muhalefet diye birsey kalmadi…Iktidar ulkede adeta “at oynatiyor”..(ben develeri pek sevmem sayin Zileli..Bana islami cagristiriyor.Bu nedenle atlari tercih ettim(:(:)

    Baksaniza, baybilen, Bulent Arinc , Kurtce egitimle ilgili sorulan bir soruya, Kurtce bir medeniyet
    dilimi ki ? diye olumsuzca cevap vermesine ragmen, Kurt halki icin mucadele ettigini iddia eden ,toprak agasi milletvekillerinden,ve Kurt “aydinlarindan””tis” sesi bile cikmadi…

  4. Hocalı katliamı oldu mu?

    Olur mu canım, hiç hıristiyanlar müslümanları katleder mi? Kesinlikle yalan, faşistlerin uydurması. Suriye olayları da yalan, Bosna olayları da, belki Filistin olabilir çünkü orada suçlanan Yahudiler. Babam benim sünnet olmama niçin karşı çıkmiştı? Neden buralardan dönüşerek gelenler en hızlı devletçi, en hızlı Kemalist, en hızli kompleksli, pozcu subay çocuğu olmakta, neden? Hırant’ı da zaten Kemalistler öldürmüş olamaz, hele hele eski kaynımın kankası Dinsiz Veli’nin bu işle hiç ilgisi yok, olsa olsa müslümanlar öldürmüştür Hırant’ı. Hem biz solcuyuz, çok zekiyiz, zeki insanlar katliam yapmaz. yapsa bile iyi gizler, devrimci anlamlar bulur.Kürtlerle aram birazcık bozuldu, MHP’ye çakayım, belki kendimi gizleyip yine sempati kazanırım.

  5. 4 numara..iyimisin? Biraz atesin cikmis galiba…Demirel gibi cok konusup bir b..k soylemeyi becerememissin..Bir aspirin at iyi gelir..

  6. Devenin hörgücü

    Gün hayranı birisi yazmış; Kanada’da yapılan araştırmaya göre düşük zekalılar faşizmi daha kolay benimsiyormus…..Gün Zileli bunlara ogretememis mı daha, faşizmi AKIL edenler onu düşük zekalıları kullanabilmek için yaptılar. Dolayısı ile Gün kardeşimiz düşük zekalilarla uğraşmayı artık bıraksın da akillilarla uğraşmaya başlasın. Biliyorum bu biraz zor ve yorucu bir is ama adam olmak istiyorsa başka caresi yok.

  7. Kendimi her şeyi bilir sanmıyordum ama bu sene, Hrant davası ayyuka çıkmışken, birden bire bu Hocalı Katliamı ”haklı” haykırışlarını ilk kez duyuyorum. Bu kitle insanımsılıktan fazlaca nasiplenmiş. Heyvanlık nere bunlar nere. Hayretle izlenmekteler mütemadiyen, artık milliyetçilik değil ırkçılık hortlatılıyor. Doğrudan. Dolandırmadan. İnsanımsı kokular geliyor politikadan.

  8. Halk oylaması yapılmalı! Türk ırkı ilen Azeri Irkının kafatası ölçülüp kim daha Türrk yarışması pardon oylaması-ölçümü her ne ise. Kalınlıkta bir fark olacağını sanmıyorum zira!
    (Irk diye bir kavramın somutta olduğuna asla inanmıyorum. Hortlatılan ve milliyetçilikle görece ”sezdirmeden” başlayan hezeyanların sonucu ırkçılıktır. Gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur ve selam)

  9. “Savcılar, TCK’nın ırkçılıkla ilgili maddelerini uygulamıyor”

    Taksim’de düzenlenen Hocalı katliamı mitinginde açılan pankartlardaki ırkçı ifadeler ve sloganların kabul edilemez olduğunu söyleyen TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, TCK’da ayrımcılık ile ilgili cezalar bulunduğunu ancak savcıların uygulamadığını söyledi.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İstanbul’daki Hocalı Katliamı Mitingi sırasında, “Gazeteci Hrant Dink cinayetine” ilişkin açılan pankartları değerlendirirken, “(Türkiye, içinde her türlü rengi barındıracak) diyoruz ama hala bu tür ırkçı söylemlerin olması, başkasına hakaret edilmesi kabul edilebilir durum değildir” dedi.

    Üstün, komisyon toplantı salonunda, gazetecilerle bir araya geldi. Bir gazetecinin, “İstanbul’daki Hocalı Katliamı Mitingi” sırasında, “Gazeteci Hrant Dink cinayetine” ilişkin açılan pankartlara yönelik görüşlerini sorması üzerine, “Pankartlar, tamamen ırkçı, ayrımcı ve nefret uyandıran ifadeler içermektedir” dedi.

    Üstün, 2005 yılında Türk Ceza Kanunda değişiklik yapıldığını anımsatarak, “Orada çok açık yazıyor, ayrımcılık yapanların hangi cezaya maruz kalacağı. Fakat savcılar bu maddeleri henüz tatbik etmedikleri için bu ayrımcı, ırkçı söylemler devam ediyor” diye konuştu.

    Kendilerinden nefret suçları için bir kanun çıkarılmasının istendiğini anımsatan Üstün, şöyle devam etti:

    “Evet, bu kanunu çıkaralım ama öncelikle mevcut kanunları tatbik edelim. Mevcut kanunlarda var bu. Derhal savcılar orada takibat yapmalı yoksa elbette anma töreni yapılmalı. Çok daha büyüğü yapılmalı. Hatta Ermenistan’ın oradan çekilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın ama o topluluk, o söylemleri yapanları içinde barındırmamalıydı. Yapılan işin değerini sıfıra indirdi. Ben de görünce üzüldüm pankartları. ‘Türkiye büyük bir devlet olacak’, ‘içinde her türlü rengi barındıracak’, ‘birlikte yaşamak ideali oluşturacağız’ diyoruz ama hala bu tür ırkçı söylemlerin olması, başkasına hakaret edilmesi, kabul edilebilir durum değildir.”

  10. Bütün bu yazılanlar çok açık bir gerçeği ortaya koyuyor. Herkes duygusal olarak aynı durumda. İrrasyonel nefretten (yani sınıfsal olmayan, adalet istemeyen nefretten) irkiliyoruz. Saçmalıktan yorulmuşuz. Birtakım insanların hep aynı yerde otlamasından bıkmışız. Hocalıda katliam olmuşsa, ki var gözüküyor (zira şu kadar yıl sosyalizm altında müslüman Boşnaklarla kardeşçe yaşayan Sırplar benzer katliamları yaptılar ve Yahudiler bile imkanları olsa Filistinlilerin soylarını kırarlar) bu da bizi rahatsız ediyor. Bu yine de Ermeni katliamını (bence soykırım değil) unutturmuyor, ve Hepimiz Ermeniyiz sloganını boşa düşürmüyor. Fakat galiba en büyük kaybımız sosyalist bakış açısını yitirmek. En doğru bakış açısı oydu ve hala o. Duyduğumuz hayal kırıklığı ve yenilmişlik duygusuyla ne kadar inkar etmeye çalışsak ve başka şeylere kendimizi inanmaya zorlasak bile, bu yeni inançların (anarşizm gibi, liberter sosyalizm gibi) kusurluluğu bizi hiç olmazsa bilinç atında rahatsız ediyor. Böylece duygularımızın sezdiği gerçeği yeni (!) düşüncelerimizle inkar etmeye çabalıyoruz. İşe yaramıyor. Olguların tek bir doğru yorumlanış tarzı var. Klasik, yanlışlığı boşuna kanıtlanmaya çalışılan Marksist Leninist bakış. Tek doğru o ve hala tek yol devrim.

  11. özgürlükçü

    şu makaleden bile kürt halkı için mücadele ettiğini söyleyen toprak ağası milletvekillerinden tıs yok diyebilenin hocalı mitingindeki ırkçılardan ne farkı olduğunu anlayamadım?o milletvekillerinin burjuvazinin ahırından hayatın her alanında hepimizin özgürleşebilmesi için dediği cümlelere aslında altan alta savunduğunuz devlet-iktidar ve sistemin yüzlerce yıllık hapis fezlekeleri hazırlandığınıda benden iyi bilmene rağmen çok ağır bedeller ödeyerek hepimizin özgürleşmesinin mücadelesini bu günlere getiren bir halk hareketini itibarsızlaştırma işlevi bu site takipçilerine kaldı ise hayırlı olsun diğer makalede zilelinin bahsettiği d.perinçeğin ırkçı,devletçi,faşist hidayete ermenin başlangıcında olduğu halde kendini anarşist sanan aklı evellerle tanışmış olmalıyız.eski yeni bütün efendileri resmi ideoloji kemalizm ve neo-kemalistlerin sonuç olarak bu ceberrut sistemin hegemonyasına cepheden mücadele eden liberter,devrimci,özgürlükçü,demokrat toplumsal muhalefetin asıl dinamiğine laf ettiğini sanıp hayatta en ufak bir karşılığı olmayıp yaşanan hayatın dışına düşmüş devleti ben daha iyi yönetirimden başka bir hedefi olamayıp asıl devletçi vesayetçi siyaset mühendisleri hiç bilmediğiniz bu yolda bu şekilde devam edin tez elden perinçeklerin yanına hidayete erersiniz

  12. Sovyetler Birliği’nde sosyalizmin yıkılmasının hemen ardından gerçekleştirilen alçakça bir katliamın ırkçı ve gerici zevatın intikam naralarına konu edilmesinin zeminini hazırlayan AKP hükümeti, Ermeni halkının acısını kullanan emperyalist efendilerinin yolundan gitmektedir. Halkların kardeşliğinin tesis edilmesinin,cinayetlerin ve katliamların sorumlularından hesap sorulmasının biricik yolu sosyalizmin yeniden inşa edilmesidir.
    TKP AÇIKLAMASI
    Not: Bu çeşit tartışmalarda hakaret sözcükleri kullanılmasına karşıyım. Ama hiç bir şeyi kanıtlamadan, belli şeyler sanki fizik kanunları kadar gerçekmişçesine sağa sola sataşan ve Kemalizm vb. birkaç kelimeyi küfür olarak kullanarak tahlil yaptığını sananlara… neyse dangalak demiyorum, boşa gider (bir vursam yarısı boşa gider hesabı).

  13. Başka halklara hakaret etmeyi marifet sayan Baran'a

    Demek sence Türkler ve Azeriler kalın kafalı ve sen bu halklara hakaret etmekte beis görmemektesin, iyi o zaman, yine de sen bilirsin ama sana da aynı şekilde davranılırsa mızıldanmaman gerek, gerçi faşistler hariç kimse sana hakaret etmez ya, faşistler de zaten tenezzül etmez.

  14. ozgurlukcu,
    neyin ozgurlugu icin mucadele ettigini anlamis degilim..
    Bazi Kurt politikacilarina ve milletvekillerine “toprak agasi” dedim diye bana fasist diyorsun..Bu sekilde tavir koydugun icin bana kalirsa sen fasistten de kotu ve tehlikeli bir milliyetci fanatiksin.Bilmeden konusuyorsun, soyledigin herseyin dogruluguna , dogma derecesinde inanmissin..Ki en buyuk yanlisin da bu..Bildigini de soylemiyorsun..(toprak agalari)
    Ben hem Kurt hemde Ermeni aydinlari icin bir yorumda bulundum..Boyle bir yorumda bulunmak icin gecerli sebebim ve bilgim var.Bunun icinde kimseden izin alacak degilim.Ya da o kirilirmi, bu yanlis anlarmi diye bir derdim yok.Varsa aksi bir bilgin soylersin.Toprak agasi milletvekili yok dersin mesela..Belki sen bilmiyorsun, yada biliyorsun da bilmek,duymak isine gelmiyordur..Yinede hatirlatayim..Kurt aydini gecinen ve Kurt halkinin gelecegi icin mucadele ettigini soyleyenler arasinda toprak agasi bir yigin kisi var…
    Bunlarin en unlulerinden birisi Ahmet Turk..Eminim seninde bildigin birkac tane vardir..Yok diyorsan oda senin cehaletin..
    Baksana Ermeni aydinlariyla ilgili soylediklerime hic laf etmeden, dogrudan Kurt aydinlariyla ilgili soyledigime, sacma sapan kendi yasadigin hayal dunyasiyla ilgili yorumlar yapmissin..
    Once kendi kafani ozgurlestir, ondan sonra baskalarinin ozgurlugu icin tavir koy..Ama senin gibi at gozluguyle dunyaya bakmadigi icin insanlari fasistlikle suclayarak kolay yoldan zihinsel tatmin yasamak, ancak senin gibi kendini herkesten ozgur sananlara mahsustur…

  15. Özgürlükçü’nün savunduğu toprak ağalarının gerçekte Kürt mücadelesine hiçbir katkısı yoktur; kimse kusura bakmasın ama bu ağalar kendilerinin Kürt olduklarını dahi sonradan “keşfeden” kimseler. Diyarbakır Cezaevinde Kürt devrimcilerinin kendi bedenlerini tutuşturdukları dönemlerde, bu ağalar “Ben Kürdüm!” demeye bile cesaret edemiyorlardı; o ağalar bu dönemde (ve önceki dönemlerde) DP, AP, CHP gibi burjuva partilerinin kapısını aşındıran, milletvekilliği peşinde koşan kariyerist insanlardı. Bugün dahi bu ağa, şeyh ve burjuva unsurların Kürt özgürlük hareketine yük olmaktan başka yaptıkları bir iş yok. Kürt halkının mücadelesini, burjuva partileriyle, TC devletiyle ve Barzani oligarşisiyle uzlaştırmaya çalışanlar da bu kesimler.

  16. 13 numaralı arkadaş,
    (Irk diye bir kavramın somutta olduğuna asla inanmıyorum. Hortlatılan ve milliyetçilikle görece ”sezdirmeden” başlayan hezeyanların sonucu ırkçılıktır. Gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur ve selam)

    dedim ve de cümlelerimdeki ironiyi anlamamandan ötürü kahroldum yav! Senin faşistler sana tenezzül etmezlafına ise çok bozuldum, söyle kankalarına tenezzül etsinler, laf etsinler bana! İncinen onurumu onarsınlar söyle arkadaşlarına!

  17. güzel yazı olmuş gün ama final eksik. söz yalnızca yetmez ama evetçilere bırakılmamalı. akp’ye karşı birleşik cephe siyaseti örgütlemeye çalıştığına göre, o alanda ip’inden chp’sine, silivri destekçilerine kadar ulusalcı faşist güruhun esaslı bir şekilde yer aldığını da hatırlatmamız gerekir. senin cephe ne oldu gün bir aksilik var sanki ha?

  18. tkp’li ibrahim arkadaşa birkaç sorum var:

    1- yaşananın soykırım olmadığını nereden çıkarıyorsun? ermeni soykırımını yok sayarsan “cumhuriyetin kazanımları” lafzı boşa düşer diye mi çekiniyorsun?
    2- “sovyetlerin yıkılmasından sonra gerçekleşen katliam” dediğin hocalı katliamını bu şekilde anınca sovyetler tecrübesi bir anda umut ışığına dönüşüyor öyle mi? oysa bize yıllarca sovyetlerin ulusal sorunu çözdüğü tekerlemesini okuyup durmamış mıydınız? nasıl çözülmüşse bu ulusal sorun, devlet aradan çekildiği anda halklar birbirini boğazlamaya başladı. 70 senelik sosyalizm tecrübesinin halklara “verdiği bilinç” buymuş demek.
    3- ml’nin sarsılmaz ufuğuyla bizi aydınlatıp cumhuriyet kazanımlarından biraz daha bahseder misin? coşkuyla dersim soykırımını anlat mesela. (evet dersim soykırımı: çoluk çocuk demeden belirli bir coğrafyadaki insanların tamamını katletmek ve sürmek suretiyle kendi coğrafyasından ayırmanın adı soykırım değilse nedir?) aynı coşkuyla kürt isyanlarının nasıl gerici isyanlar olduğunu anlat ki cumhuriyetin kazanımlarına ikna olalım. mustafa suphi’lerin kimler tarafından katledildiğini anlat. komünistlerin kökünün nasıl kazındığını anlat. varlık vergisini, mübadeleyi, 6 – 7 eylülü anlat… anlat ki; cumhuriyetin kazanımları nelermiş öğrenelim. ml’nin karikatürünü bile temsil edemeyecek sip-tkp tayfasının kemalist değil, marksist-leninist olduğuna ikna et bizi…

    not: yoldaşın ataol efendi nasıl güzel savunuyordu 28 şubat’ı… bugün kemal ve aydemir abilerin dümen kırmışlar ve 28 şubat’a nihayet mesafe koymuşlar ne diyorsun bu işe?

  19. özgürlükçü

    beyazdış,çıracı ve bilumum milli duyguları zihnini zehirleyip özgürleşememişler özgürlükçüye cevap verdiğinizi sanıyorsunuz bidaha özgürlükçünün yorumunu okuyun ne demiş siz o denilene bi itirazınızmı var onu yazın biliyormuş bilmiyormuş öğretecekmiş öğrenecekmiş fasıl yapmayın hayatın kendisi ve halkımızdan yeteri kadar öğrendik senin bildiklerin senin olsun devam edin kızıl elma sapmasıda böyle başlamıştı yakında milli, cephenizi kurunca yanınızdakilerin eski yeni faşistlerle eski yeni efendilere çok benzeştiğini görünce hangi sandalyede oturduğunuzu daha iyi anlayacaksınız çok geriye düştünüz hiç olmasa hocanız zileli sizi özgür üniversite çalışmalarına götürsünde belki bir miktar özgürleşirsiniz

  20. Özgürlükçü, gel seninle anlaşalım. Sen Ahmet Türk’ü ikna et. Ahmet Türk tarlalarını yoksul Kürt köylülere bağışlasın, ben de Kürt özgürlük hareketine yönelik bütün eleştirilerimi geri alayım; hatta istersen ben de senin gibi “partici anarşist(!)” olup HDK’ye katılayım. Ne dersin?

  21. “Toprak agalarinin papazi” ozgurlukcuye, benin yerime cevabi sen verdin Ciraci…tesekkurler..
    Baksana, adi ozgurlukcu ama, toprak agalarina tek laf etmiyor..
    Mutlaka bir menfaati vardir(:(:(:(Sakin ozgurlukcu Ahmet Turk olmasin?? (:(:

  22. İçişleri Bakanı istifa!
    Roni Margulies / Taraf

    Hocalı katliamını protesto etmek için Taksim’de yapılan gösterinin Hocalı katliamını protesto etmekle hiçbir alakası yoktu.

    Yapılan gösteri ne Hocalı’yla, ne Hocalı katliamıyla, ne de Hocalı katliamını protesto etmekle ilgiliydi.

    “Hocalı katliamını protesto mitingi” yanlış adlandırılmış bir mitingdi.

    Gerçek adı “Türkiye’de Ermeni soykırımı olmamıştır, hiçbir Ermeni’nin kılına bile dokunulmamıştır, dokunuldu diyenin kafasını kırarız mitingi” idi.

    Mitingi “Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi” örgütlemiş.

    Bunun da ismi yanlış.

    “Hocalı Katliamını Bahane Ederek, Türkiyeli Ermenilere ve Irkçı Olmayan Türklere Gözdağı Verme Komitesi” olmalıydı.

    Hocalı katliamını gerçekten protesto etmek isteyen, isim hatalarından yanılarak mitinge giden, ama gerçek durumu görüp hemen ayrılanlar olduğunu biliyorum.

    Olur böyle hatalar.

    Meselenin Hocalı katliamıyla ilgisiz olduğu, Ermeni Soykırımı’yla ilgili olduğu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in gösteride yaptığı konuşmadan belli.

    Şahin konuşmasına Türk milletinin yeryüzünde barışın, sevginin ve insanî değerlerin sigortası olduğunu söyleyerek başlamış.

    “Türk milleti olarak,” demiş, “ne Kazakistan’da, ne Azerbaycan’da, ne Türkiye’de, ne Balkanlar’da, dünyanın hiçbir yerinde insanlık adına utanılacak bir tarihimiz, bir geçmişimiz yoktur” demiş. Yeryüzünde adaletin temsilcisi olması bakımından Türk milletinin her zaman gücünü koruduğunu, güçlü olduğunu, en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu iddia etmiş.

    Ne alakası var bunların Hocalı katliamıyla?

    Yok tabii. Mesele o değil çünkü.

    Mesele, Hrant Dink’in öldürülmesinden bu yana Türkiye’de Ermeni Soykırımı’nın rahatça ve yaygınca konuşuluyor, tartışılıyor olması; bu tartışmalar sonucunda kamuoyunun sessizce zaten kabullenmiş olduğu Soykırım’ı devletin de mecburen kabul etmek zorunda kalacak olması.

    Mesele, 2015’in yaklaşıyor olması. Ve 2015’e kadar dünyada Ermeni Soykırımı’nı kabul etmeyen devlet kalmayacak olması.

    Ve AK Parti hükümetinin bu duruma karşı aklınca bir şeyler yapmaya çabalaması.

    Çaresizce, aptalca ve anlamsızca çabalaması.

    Çaresizce, aptalca ve anlamsızca, çünkü boş yere uğraşıyorlar. Türkiye’nin futbol takımları şikecileri cezalandırmayıp tüm dünyada yapayalnız kalmayı göze alabilir. Ama bir bütün olarak Türkiye, başta büyük sermaye olmak üzere, dünyada yapayalnız kalmayı göze alamaz. Eninde sonunda, süt dökmüş kedi gibi, Soykırım’ı kabul edecek, Ermeni halkından özür dileyecekler.

    “Türkiye’de Ermeni soykırımı olmamıştır, hiçbir Ermeni’nin kılına bile dokunulmamıştır, dokunuldu diyenin kafasını kırarız mitingi” ile ilgili çok daha önemli, çok daha acil bir şey daha var.

    Mitingde “Hepiniz Ermenisiniz, Hepiniz piçsiniz” pankartları taşınıyordu.

    İdris Naim Şahin, bu ülkenin İçişleri Bakanı.

    Bir İçişleri Bakanı, kendi ülkesinin vatandaşları hakkında “piçsiniz” denen bir mitingde bulunamaz, o mitingin kürsüsünden konuşma yapamaz.

    Yaparsa, aynı akşam istifa etmeye zorlanır, hükümet partisinden ihraç edilir.

    Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği için hakkında dava açılır.

    Irkçı olduğu için hakkında ikinci bir dava açılır.

    İdris Naim Şahin gibi bir adamın bir memlekette İçişleri Bakanı değil, küçük bir kasabanın küçük bir umumî helasında bekçi olması bile o memleketin bütün vatandaşları adına kara bir lekedir.

    Ama biliyoruz ki, ne istifa ettirilecek, ne de hakkında dava açılacak.

    Biliyoruz, çünkü bu adamı bakan yapan hükümet, bu adamdan farklı düşünmemektedir.

    Mitingi zaten hükümet örgütlemiştir, bakanını ve valisini mitinge hükümet göndermiştir.

    Doğru dürüst bir memlekette yaşıyor olsaydık, sadece İçişleri Bakanı ve vali değil, bizzat hükümet istifa ederdi.

    Beyaz bereli, Ogün Samast bozması göstericiler AGOS Gazetesi’ne yürümek istemiş. Polis izin vermemiş.

    Niye mi vermemiş?

    AGOS binasının tek bir taşına, AGOS çalışanlarının herhangi birine, Pangaltı’da tek bir Ermeni vatandaşa herhangi bir şey olsaydı, herhangi bir zarar verilseydi, hemen o an yüzbinlercemiz sokağa dökülürdük, hiçbir güç bizi durduramazdı. Taksim’deki ırkçı kalabalık bizim yanımızda solda sıfır kalırdı. Polis bunu biliyor.

    Başka hiç kimsenin de kuşkusu olmasın.

    En başta da İçişleri Bakanı’nın, hükümetin ve Başbakan’ın kuşkusu olmasın.

  23. yine sizinkiler çıktı: dinsizler, askerci -orducu - ulusalci komünistler

    Mitingi ‘Genç Atsızlar’ sabote etmiş
    Taksim’deki nefret pankartlarının altından ‘Genç Atsızlar’ grubu çıktı. Polis internette örgütlenen grubun finans kaynağını ve bağlarını araştırıyor.

    Taksim’de “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz” pankartlarının açıldığı Hocalı mitingini kendilerine ‘Genç Atsızlar’ diyen ve Facebook üzerinden organize olan bir milliyetçi grubun sabote ettiği ortaya çıktı. Genç Atsızlar’ın miting sırasında BDP İl Başkanlığı’nı, Agos gazetesini, Fransız Konsolosluğu’nu basacağı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na saldırmayı planladıkları belirtildi.
    Kendilerinİ ‘Genç Atsızlar’ diye isimlendiren grup, Arap Baharı’nı gerçekleştiren gruplar gibi internetten, Facebook üzerinden organize oluyor. Grup şehit cenazelerinden sonra sempatizan topladı ve eylemlere başladı. Grubun ‘en milliyetçi’ destekçileri Bursa’da. Hocalı mitinginde de Bursa’dan gelen ‘Genç Atsızlar’ provokasyon yapacaktı. Bunun istihbaratını alan polis, grubu durdurarak 36 erkek ve beş kadını gözaltına aldı.
    İstanbul ve Ankara Genç Atsızlar grubu ise mitingde şiddet içeren eylem yapmadı ama açtıkları pankartlarla mitinge katılan yaklaşık 30 bin kişiyi yönlendirmeye çalıştı. Grup, “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz piçsiniz”, “Ermeniden boşalacaq o zeherli qanın yerini dolduracaq temiz qan, Anadolu Türkünün Azerbaycan’la quracağı asil damarında mövcuddur “şeklinde nefret içeren pankartlar taşıdı.
    Genç Atsızlar grubunun liderinin kim olduğu, kimler tarafından organize edildiği bilinmiyor. Grubu kimlerin finanse ettiği, derin yapılarla bir bağı olup olmadığı araştırılıyor. Yine bu örgütle beraber hareket eden ‘Birleşik Türkçü Cephe’ üyesi dört genç, Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast gibi beyaz bereler giyerek eylem yapmak isterken yakalandı.
    Miting parası
    Hocalı mitingini kimin finanse ettiğiyle ilgili soru işaretleri de aydınlanmaya başladı. Mitingin finansmanını Azerbaycan’ın gizli kasası olarak bilinen Mubariz Mansimov sağladı. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev 10 danışmanını ‘Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği’ birliği ASİM-DER’e göndererek organizasyonun yapılmasında etkin rol oynadı. Bu derneklerin 28 Şubat sürecinde MGK kararlarıyla kurulduğu biliniyor.
    Kaynak: CNNTürk

  24. özgürlükçü

    utanın kürtlerin ve türklerin hepimizin özgürleşebilmesi mücadelesinin en kabül gören saygın bir ismini kendi elinde olmayan özelliği(toprak sahibiymiş)ile yıpratıp aslında bütün ülkeyi değiştirip dönüştüren kürt özgürlük hareketi ve içinde olduğu HDK sine zarar vermeye çalışmak bilip bilmeden devlet-iktidar-sistemin yapamadığını içerden yapmak olduğunu unutmayın

  25. özgürlükçü

    özgürleşme mücadelesini ağır bedellere rağmen veren bir isme samsunda saldıran salyalı faşistlerin yaptığından bizim yaptıklarımızın farkı nedir?roninin makalesi sivil resmi bütün ırkçı faşistleri açık eden mükemmel bir yazı olmuş onu bile tersine çevirip yukardaki yorumda yine sizinkiler çıktı diye toplumsal muhalefetin eksiklerine rağmenönemli bir dinamiği olan kominist ve solculara saldıranların yapmaya çalıştığından ne farkınız var?yoksa sizde eleştirir gibi gözüküp aslında egemen ideolojinin aktörlerimisiniz?hiç aklınıza sağımıza solumuza bir bakalım toplumsal muhalefetteki pratik işlevimiz ve yerimiz nedir demek neden gelmez?bakınca üç beş kişi olduğumuzdan olmasın?fesatlanacağınıza toplumsal muhalefetin içinde yer alıp varsa haklı eleştiri ve katkınızı yapıp benim gibi kendini özgürce gerçekleştirmek istemezmisiniz?çok zor değil sizde yapabilirsiniz bir deneyin bu hareket ve HDK sistemin efendileri ve uzantılarının öğrettiği gibi olmadığını göreceksiniz asıl bunu görmekten korkup bunlarımı yapıyorsunuz çok yazık

  26. Özgürlükçü,
    “kendi elinde olmayan özelliği” diye bir şey yok! Topraklarını marabalarına bağışlayıp bağışlamamak onun elindedir. Sen galiba toplumsal sınıfları da birer kimlik olarak görüyorsun. Kimlik siyaseti sana yaramamış anlaşılan. DSİP’liler bile bu kadar saçmalamamışlardı 🙂

  27. 1- “özgürleşme mücadelesini ağır bedellere rağmen veren bir isme samsunda saldıran salyalı faşistlerin yaptığından bizim yaptıklarımızın farkı nedir?”
    a) Ahmet Türk’e saldıran faşoyla, bizim yaptığımız eleştirilerin ne ilgisi var?
    b) Kürt hareketi yükselişe geçmeden önceki dönemlerde milletvekilliği için kapı kapı burjuva partilerini dolaşan Ahmet Türk’ün, Kürt halkının mücadelesine ne gibi bir katkısı vardır?

    2- Ahmet Türk, demokratik özerkliğin, yani özgür halk komünlerinin kurulmasını gerçekten ister mi?

    3- “yoksa sizde eleştirir gibi gözüküp aslında egemen ideolojinin aktörlerimisiniz?” siz, biricik partinize (ve onun birtakım gerici-burjuva unsurlarına) yöneltilen eleştirileri böyle yaftalayacaksanız vay halimize. Eleştiriye tahammül edememek hangi zihniyetin ürünüdür?

    4- Bir partiye üye olan, partisinin yöneticilerine hürmet eden, partisinin burjuva unsurlarına hürmet eden, partisindeki yöneticileri ve burjuva (veyahut bu örnekte feodal) unsurları eleştirmeyen, bu unsurlara yapılan eleştirilere de tahammül edemeyen bir kişinin “ben anarşistim” demesi ne kadar tutarlıdır?

  28. özgürlükçü

    gereken eleştiriyi partisinin üyesi yapar yapıyorda sizin gibi işi gücü bdp hdk gibi parti ve organizasyonları itibarsızlaştırıp devlet-iktidar sistem hegemonyasının linç etmek olan efendilerin hizmetkarları asıl soruya ve yorumda yeriniz neresidir sorusuna cevap vermeden yukardaki eleştirileri yapınca sen daha iyi anarşist olabilirmisin?nasıl oluyorda bunca sistemin her türden kurum ve aparatının saldırısına ve imhasına rağmen neden toplumsal muhalefet deyince taraflı tarafsız her kesin aklına özgürlükçü siyasi kürt hareketi ve HDK geliyor bu soruyu kendinize sorunca bu nasıl olabildiğini sizin bile eleştirinizden öğrenen halkından öğrenen sürekle yaşanan hayatın içinden öğrenerek değişip gelişen anarşizmin ne tanrı ne efendiden günümüzün değerlerinde biriktirdiği evrensel birikimlerinden en çok etkilenip o na en yakın politik organizasyon olduğu için bir anarşist olarak övüneceğiniz yerde durduğunuz oturduğunuz sandalyeye bakıp belki biraz utanırsınız boşuna demedim karakarganın çok gerisine düştünüz türkiye anarşistleri siz olamazsınız gibi geliyor bana

  29. İçişleri bakanını bence hiç konuşmayalım bugune kdar kim geldikse ya nedeni bilmiyor ya nedemek istedigini anlatamayan kendi çapında eglenen insanlar son İznmirde ki polis şiddetinden sonra ki açıklamları insanın sinir siitemin dagıtacak seylindeudii NE YAPLAIM ASALIM MI BU POLİSLERİ?kendi fikirleri olmayan emir almayı kendine alışkanlık edinmiş bu insanları ne ruh halleri düzgün aolabilir nede dünyaya bi yararları dokunur.BU KATİL DEVLETLER YIKILIR BU DÜNYA DEGİŞİR(ANARŞİMZ)

  30. herhalde ozgurlukcuye gore, tum TUSIAD uyeleride,(turlerinin en seckinleri ya) su katilmamis birer anarsisttir..Istemeden cooook zengin oluvermislerdir(:(:(:

  31. Sizin gibi bireyci, toplum ve gelenek düsmani anarsistlerle bazi bohem takilan Tüsiadçilar arasinda tabii ki epeyce benzerlik var. çok da uzak degilsiniz onlara, zaten anarsistlerin bir bölümü böyledir.

  32. Özgürlükçü yukarıda yazdıklarını gerçek hayatla yüzleştir bence… komik duruma düşüyorsun… Ahmet Türk Senin bile kahramanın olmamalı. Özgürleş, Ahmet Türk’ün marabası olmaktan kurtar kendini

  33. 31…
    kendine gel..Toprak agasi olanlar onlar ,ben degilim…Sen kendine git baska bir numara bul..(:(:

  34. Ben Ermeniyim!
    Yağmur ATSIZ

    Ben nerede bir liste görsem hemen kendi adım da var mı diye bakarım. Meselâ tutuklanacaklar listesi, forsa olarak kadırgalara yollanacaklar listesi, din ve devlet düşmanları listesi, milletin gözbebekleri listesi etc, etc…

    Dün gazetelerde “Türkiye’nin En Zenginleri Listesi”ni görünce de hemen telâşla açıp kendi adımı aradım, yokdu.

    Aslında bana bunu haber vermek için liste hazırlanmasına da gerek de yokdu ama anlaşılan genç muhâbir arkadaşlar biraz işgüzarlık etmişler, neyse…

    Öte yandan bu liste meselesi yine de üzerinde durulmaya değer bir alan.

    Liste deyip de geçemiyorsunuz zîrâ, muhtelif türleri var. Meselâ çarşaf liste, yedek liste yâhut kara liste gibi…

    Herhangi bir listeye dâhil olmak o kişiye belirli bir ayrıcalık kazandırıyor genellikle.

    Ama olmamak da…

    Söz timsâli İstiklâl Caddesi’nde Taksim’e doğru yürürken Fransız Başkonsolosluğu hizâsında rastladığınız bir tanıdık “Hayrola, Hükûmet’i tel’în telgrafını imzâlayanlar listesinde senin adını göremedim?” derse bir anda özel bir statü kazanmış oluyorsunuz.

    Listede yoksunuz!

    Bu durumda yapabileceğiniz iki şey var:

    Ya diyeceksiniz ki ben o telgrafı imzâlamadım, çünki Hükûmet’in icraatinden memnûnum, ve belirli bâzı Beyoğlu barlarında görmezlikden gelinmeye ve hattâ size rakı servisi yapılmamasına rızânızı beyân etmiş olacaksınız. Çünki bu çevrelerde prensip olarak “hükûmet”e, ama hangisi olursa olsun her hükûmete karşı olmamak bir tür yüz kızartıcı suç özelliği taşır. Ya da, yâhû, beni kimse adam yerine koyup da imzâ istemedi ki vereyim, şeklinde bir cevabla yine birinci şıkdaki sonuca başka yoldan varacaksınız.

    Demek istediğim bu liste mevzuu Türk entellektüel hayâtında husûsî ehemmiyeti, hâizdir.

    Bu girizgâhdan sonra esas mârûzâtımı okuyucularımın dikkat-i âliyelerine arzetmek istiyorum:

    Artık bilmem doğru bilmem yalan, Allâhü a’lem, bir iki gündür bâzı vatanperver mehâfilde, yâni yurdsever çevrelerde, bir liste elden ele dolaşmaya başlamış.

    Bu listede, “Ermeniler” yer alıyormuş. Yâni “kavmen” Ermeni olanlar değil, “siyâseten” Ermeni sınıfına sokulanlar. Hani şu “Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz Piçsiniz!” sloganıyla kendilerine “asîlâne” bir tarzda kimlikleri hatırlatılan tâife.

    Bu liste henüz elime geçmediği, zâten anlaşılan henüz nihâî şeklini de almadığı için orada adım var mı yâhut olacak mı bilmiyorum.

    Ancak bu iki kavram konusunda yine de mülâhazamı belirtmeden edemeyeceğim:

    Taksim’de Hocalı Katliâmı’nı yâhut Soykırımını anmak üzere toplanan kalabalık “piç” kelimesini aşağılama bağlamında kullandığına nazaran, isim vermeyelim, milliyetçilikleri ve muhâfazakârlıkları müseccel bâzı tanınmış yazarlar son birkaç gündür meseleyi biraz da Ermeniler nokta-i nazarından değerlendirilmeli tezini savununca onların “statüsü” acabâ ne oluyor bu canlı türünün nazarında?

    İkincisi, eğer “senin” katliâmın “benim” katliâmım şeklinde bir ayrım yapmamak, dünyâdaki en “ayıb” şeylerden biri olduğunu kabûl etdikleri “Ermenilik” ise BEN DE ERMENİYİM, hem de sapına kadar ÖZBEÖZ ERMENİYİM!

    Var mı bir diyeceğiniz, a odun kafalılar?

  35. Salyalı faşist yumruk atmış

    Doğru, salyalı fasist yumruk attı, ötekileştirme ve kimlik inkarı nedeniyle yumruk atana salyalı faşist denilebilir. Ama sivil insanlari öldürenlere, süpermarkete bomba atanlara, kadınları bebekleriyle birlikte havaya uçuranlara ne demeli? Salyasız faşist mi? Sanki kendileri çok bir matahmim gibi herkese de birer kulp takar bunlar. Aslında tipik Cumhuriyet gazetesi tutumu. Burada teoriler uydurmak kolay, ama insan olarak, birey olarak beni öldürmeye gelen her kimse benim de ellerim armut toplamaz o da bilinsin.

  36. Yeterirince Dünyamızda hayvan var gün hocam Hayvanlar bile bu dünyada ortaklaşa bi yaşam sürüyorlar.Biz onlar kadar olamıyoruz.DOGANIN VE İNSANLIGIN KURTLUŞU İÇİN ZALİMLERE İNAT YAŞASIN AŞK YAŞASIN DEVRİM YAŞASIN ANARŞİ

  37. Çıracı ve Beyazdiş’e :

    1. Taksim ”kepazeliği” için tek tek tüm BDP’lilerin ”bunlar faşisttir” diye beyan vermesi mi gerekiyordu?

    BDP Başkanı’nın ”Organizasyonu bizzat bakanlık yapıyor. Çıkıp Taksim’de titreye titreye ırkçılık yapan kim- Aynı kişi. Irkçılığın manifestosunu yazıyor. Aynı Bakan, Hrant Dink’in katleden örgütü ortaya çıkarmakla sorumlu. Örgütün niye ortaya çıkmadığını anladınız mı- Taksim’e çıkın, örgüt orada. Örgütün kimler tarafından kollandığı ortada. Böyle bir Bakan’ın bu ülkenin iç barışından sorumlu olması vahimdir ama AKP’ye cuk oturmuştur. AKP budur ama böyle değilmiş gibi kuyruğuna takılanların durumu daha vahimdir. Daha ne desin bakan- Sıfatı İçişleri Bakanı, sıfata bakın. Taksim’de söylediklerinin onda birini ben söylesem ırkçılıktan, bölücülükten savcılar soruşturma açar. Aynı kişi bizi etnik milliyetçi olmakla suçluyor. Biz ırkçı milliyetçi oluyoruz bu beyefendi demokrat oluyor. ‘İstifa et’ falan demiyoruz, çok yakıştı, devam. Hocalı’daki katliamı yapanlar, Taksim’de ırkçılık yapanların Ermeni olanlarıydı sadece. Aralarında sadece etnik kimlik farkı var.” demesi sizce kafi değil midir?

    http://www.sondevir.com/politika/57060/hocali-mitingi-icin-agir-sozler.html

    2. Hadi bu kesmedi ”Halkların kardeşliği mitingi”ne BDP’nin kurumsal varlığı da kafi gelmez mi?

    http://www.dusunadasi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1706:halklar&catid=3:d&Itemid=4

    3. Bülent Arınç’a eleştiri YOKMUŞ:

    http://www.bdp.org.tr/tr/es-genel-baskanimiz-kisanak-grup-toplantisinda-gundemdeki-gelism

    http://siyaset.milliyet.com.tr/-dili-ortadan-kaldirmak-kulturel-soykirimdir-/siyaset/siyasetdetay/07.03.2012/1512389/default.html

    Eleştiri ”nasıl yapılmaz” diye sorarsa, cevabım şudur: Sizinki gibi…

  38. albatross arkadas..Ne anlatiyorsun sen..Benim yada Ciraci’nin hangi konuda elestiri yonelttigimizi iyi oku, sonra varsa bir sorun, cevap verelim..
    oyle ortaya cikip, gazete sayfalarini yazmakla tartisma olmaz..
    Benim sorunum, halk icin savastigini soyleyip ,halki kullanan toprak agalari ve onlari bu sitelerde savunan, senin gibi” toprak agasi papazlari”yladir..
    Yok ben toprak agalarinin papazi degilim diyorsan ,neden beni elestiriyorsun o zaman ..Onlari elestirsene…

  39. Dedesi Hamidiye Alayları’nın komutanlarından biri olan ve Yezidiler’e ait Kasrı Kanco’da ikamet eden DTP Grup Başkanı Ahmet Türk “1915’İN FATURASINI BU NESLE ÇIKARMAK ÇOK DOĞRU DEĞİL” dedi. 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD alt komisyonundan geçtiğini anımsatan Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tasarı, barışçıl bir sürece katkı sunmaz. Bu tasarı, Amerika’yı işgale yönelik bir tasarı olarak değerlendirilmeli. Birilerini tatmin etmek veya oradaki Ermeni lobisinin gücünü almak için yapılmış. Aslında 1915’lerde kalmış olan bir olayı bugün Türkiye’nin önüne getirmeyi, şantaj yapmayı doğru bulmuyoruz. (Milliyet 16 ekim 2007)

  40. Beyazdiş arkadaş gerekli cevabı vermiş; ama eklemek istediğim bir şey var. Albatross’un 3. maddesinde Arınç’a cevap veren kişinin Ahmet Türk (veya başka bir Kürt burjuvası) olmadığını, maddeyi koyan Albatross’un kendisi de görememiş anlaşılan. Ben, BDP’deki Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Mahmut Alınak, Hatip Dicle gibi devrimci-demokrat unsurları hiçbir zaman eleştirmedim; bu harekette yer alan burjuva, sağ, liberal, muhafazakar vb. unsurları eleştirdim. O yüzden Gültan Kışanak ile Ahmet Türk’ü hiçbir zaman aynı kefeye koymam…

  41. Kof demagojilerle DEĞİL belge ve kanıtlarla ilgilenirim ben. Ne söylüyorsan ona cevap veriyoruz. Belgesini de koyuyoruz önüne.

    ” albatross arkadas..Ne anlatiyorsun sen..Benim yada Ciraci’nin hangi konuda elestiri yonelttigimizi iyi oku, sonra varsa bir sorun, cevap verelim.” Beyazdiş…

    Hamdolsun, Türkçemiz yerinde, bak şunu yazmışsın:

    ”Baksaniza, baybilen, Bulent Arinc , Kurtce egitimle ilgili sorulan bir soruya, Kurtce bir medeniyet
    dilimi ki ? diye olumsuzca cevap vermesine ragmen, Kurt halki icin mucadele ettigini iddia eden ,toprak agasi milletvekillerinden,ve Kurt “aydinlarindan””tis” sesi bile cikmadi…

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1oilgB4UB

    ‘toprak ağaları ve Kürt aydınlarından” ses çıkmış mı çıkmamış? Demagojiyi bırak da cevap ver…

    Çıracı:

    1. Gerekli cevabı BDP başkanı vermiş mi? BDP başkanının kurumsal bir kimlikle bu izahı yeterli değil de tek tek tüm vekiller çıkıp beyanat/kınama vermek zorunda mı?

    2. BDP Başkanının bu beyanına Ahmet Türk karşı mı çıkmış? Yahu BDP ile genel olarak Kürt muhalefetinin herkesçe makul demokratik hak ve özgürlük taleplerine A. Türk ”hayır” deyip şerh mi düşmüş.

    3. Anlamlı bir şey söylemek istersen, Ahmet Türk’ün Kürt muhalefetine halel getirecek herhangi bir talep, demeç ve isteğini bize sunun.

  42. * “2. BDP Başkanının bu beyanına Ahmet Türk karşı mı çıkmış? Yahu BDP ile genel olarak Kürt muhalefetinin herkesçe makul demokratik hak ve özgürlük taleplerine A. Türk ”hayır” deyip şerh mi düşmüş.”

    Açıkçası, hiçbir Kürt burjuvası (en gerici olanı bile) buna şerh düşmedi. Ama bizim anlatmaya çalıştığımız şey farklı; aşağıdan bir zorlama olmadığı sürece Kürt burjuvazisi her zaman TC devletiyle işbirliği, uzlaşma, diyalog vb. eğilimdedir. Evet, Ahmet Türk, BDP eşbaşkanının açıklamasına karşı çıkmamıştır ama bizim anlatmaya çalıştığımız Ahmet Türk’ün kendisinin böyle bir açıklama yapmaya yanaşmayacağıdır. Eşyanın doğasına aykırıdır… Zira kendisi, Kürt halk mücadelesi yükselişe geçmeden önce milletvekilliği için burjuva partilerini kapı kapı dolaşan biriydi. Artık onun da “geri”sini sen düşün 🙂

    * “3. Anlamlı bir şey söylemek istersen, Ahmet Türk’ün Kürt muhalefetine halel getirecek herhangi bir talep, demeç ve isteğini bize sunun.”

    Kürt özgürlük hareketini AKP’nin “demokratik açılım” oyununa sürükleyen, burjuva partilerinin her “diyalog” çağrısına teşne olan, GÜNSİAD ve Barzanici kesimlerle arasından su sızmayan kim peki? Ha eğer bunlar “Kürt muhalefetine halel getirecek” şeyler değil diyorsan o ayrı bir tartışma konusu…

  43. …Hele hele toprak ağalığı, maraba emeği sömürüsü gibi konulara hiç girmeyelim (zaten bunlar hakkında söylediklerimize hiç değinmemişsin); bu tarz konular Kürt ulusalcılığının aşil tendonudur.

  44. Çıracı:

    1. ”Ahmet Türk’ün kendisinin böyle bir açıklama yapmaya yanaşmayacağıdır. Eşyanın doğasına aykırıdır… Zira kendisi, Kürt halk mücadelesi yükselişe geçmeden önce milletvekilliği için burjuva partilerini kapı kapı dolaşan biriydi.” Çıracı…

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1oj546KEe

    Niyet ”okuyunca” bak neler çıkıyor:

    * Pozantı’da tecavüze uğrayan çocuklara A. Türk açıklamadı; dolayısıyla kendisi de ”tecavüzcü” tıynetindedir. Zaten kendisinin hiçbir tecavüz vakasına karşı geldiğini duymadık.

    * Eşcinsel hakları konusunda A. Türk herhangi bir mücadele vermez; dolayısıyla kendisi bir ”homofobik”tir.

    * Tersinden yorumlayalım: Çıracı, ”eşcinsel onur yürüyüşüne katılıp eşcinseller için zırt pırt deklarasyon veriyor”. Sanırım o bir eşcinsel, zaten meşrebi elveriyor.

    Oldu mu ?

    Oluyor mu?

    Olabilir mi?

    2. ” Kürt özgürlük hareketini AKP’nin “demokratik açılım” oyununa sürükleyen, burjuva partilerinin her “diyalog” çağrısına teşne olan, GÜNSİAD ve Barzanici kesimlerle arasından su sızmayan kim peki? Ha eğer bunlar “Kürt muhalefetine halel getirecek” şeyler değil diyorsan o ayrı bir tartışma konusu…”

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1oj64KfsS

    A.

    * İspanya’daki Basklar ve Britanya’daki İrlandılılar, G. Afrika’daki Siyahlar, mevcut rejimlerin bazı unsurlarıyla bir araya gelip ”BARIŞ VE ÇÖZÜM”ü konuşmuşlar…. Halt etmişler, mutlu mesut savaşsalar, egemen rejim ”dehh artık, alın topraklar sizin olsun çek git” demesi gerekiyordu…

    Bu mudur?

    B. Kürdistan ve Kürt sorunlarının çözümünde siz olsanız kimle ”müzakere” etmeyi münasip bulurdunuz:

    I. Kürt sorunu hatta Kürtler ”külliyen yok” diyen Mhp ve zihniyetiyle?

    II. Kürtler ”var ama” hepimiz Türküz diyen; en az Mhp kadar milliyetçi olan Kemalistler?

    III. O sıralarda ”Kürtler ve Kürt sorunu vardır” diyen ve İKTİDARA gelen, bir parça ”batılı burjuva partilere benzeyen” AKP ile mi?

    Bu arada PKK’nin elindeki ”nükleer güç” ve über stratejik kuvvetlerle, Tc sömürge rejimi bir yana aynı anda ”İran, Suriye ve ABD” sömürgeceleriyle birlikte savaşmalı; Yurt içinde de kendisine muhalif tüm cepheleri aynı anda karşısına alabilmeli ve kahramanca vuruşmalı…

    MI diyorsunuz? Pek anlaşılmıyor, kusuruma bakmayın…

    Hepsini geçtim: Meselenin HOCALI MİTİNGİ ile ne alakası var?

  45. Albatross..Sen Toprak agalarinin papazi degilsin bana kalirsa..Seni toprak agalarinin” baspapazi” ilan ediyorum burada…
    Agzindan Toprak agalariyla ilgili tek bir elestiri cikmayan bir sahsin, kurt halkinin mucadelesiyle ilgili soyleyecek tek bir lafi olamaz..
    Ahmet Turk bile kendini senin onu savundugun kadar savunmuyor..Bu ne siddet bu celal!!
    Kendine gel biraz..Kimse burada , Kurt halki icin durustce mucadele verenlere elestiri yoneltmedi.
    Ben elestirimi hem Ermeni aydini oldugunu iddia edenler hemde Kurt aydini olarak mucadele edip, ikiyuzlu davrananlar icin yaptim..
    Ne yaptigini farkindamisin sen??Sen Kurt halkini degil, Kurt halkini kullanip , bundan fayda saglayan insanlari savunuyorsun..Yada isin bu ??
    Sozum bu mucadeleyi durustce yapanlara degildir..Tekrar edeyim..Belki zor anliyorsundur..Ikiyuzlu olanlara elestiri yonelttim..
    Sen , kendi kendine birtakim cevaplar hazirlamissin.Yetermi deyip duruyorsun..Yetmez..
    Cunku asil konuya hic girmemissin..
    Su sorulara cevap ver..
    1-Ahmet Turk bir “toprak agasimidir?
    2-Bir toprak agasi, nasil bir mucadele verebilir?
    3-Bir toprak agasi neyin mucadelesini verir?
    4-Kurt halki neyin mucadelesini vermektedir?
    5-Toprak agalarina karsi mucadele, Kurt halkinin mucadelelerinden biri olarak kabul edilebilirmi?
    6-Sen neyin ve kimin mucadelesini veriyorsun?

  46. Beyazdiş;

    ” Baksaniza, baybilen, Bulent Arinc , Kurtce egitimle ilgili sorulan bir soruya, Kurtce bir medeniyet
    dilimi ki ? diye olumsuzca cevap vermesine ragmen, Kurt halki icin mucadele ettigini iddia eden ,toprak agasi milletvekillerinden,ve Kurt “aydinlarindan””tis” sesi bile cikmadi…”

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1onDYsdK3

    ”Başpapaz” hamdolsun okuduğunu gayet iyi anlıyor. Özetle ne denmiş?

    – Toprak ağaları ve Kürt özgürlüğü için sözde muhalefet edenlerden ”tıs çıkmadı”…

    Ne için?

    – Bülent Arınç’ın ırkçı sözleri için.

    Biz ne dedik?

    – Bu tepkiyi zaten BDP bizzat başkanının ağzından ”kurumsal” olarak gösterdi. Tek tek hepsinin beyanat vermesi mi gerekiyordu? S. Demirtaş bir yana Bdp’nin bazı milletvekilleri çeşitli vesilelerle yine tepki koydu. Yetmez mi?

    Mesele budur…

    Yok arkadaş, ben başka bir şeyi tartışmak istiyorum diyorsan bu meseleyi ”hiç mevzu bahis etmeden” direk derdini anlatman gerekir-di. O zaman seninle oturur o konuyu tartışırdım.

    ALAKASI YOK çünkü…

    Toprak ağası da olsa, holding patronu da olsa meselenin ;

    1. Hocalı mitingiyle

    2. B. Arınç’ın sözleri ve tepkiyle

    ALAKASI YOK…

    Peki derdiniz ney?

    Bilemem. Müneccim değiliz, ne diyorsanız onu tartışıyoruz. Onunla alakalı şeyler konuşuyoruz. (Bizim itiraz ettiğimiz ilk baştaki kısımla ilgili olarak elbette)

    Sorularınıza cevap vermememin sebebi de budur. Gayet basit. Çünkü meseleyle ve başta söylediğiniz şeyle ilgisi YOK.

    Örnek lazımsa;

    – A. Türk’ün cinsel hayatıyla Hocalı mitingi ne kadar anlamlıysa Bülent Arınç’a tepkiyle toprak ağaları okadar ”alakalıdır”…

    Daha da anlaşılmadı mı?

  47. verecek “duzgun” bir cevabin olsaydi,ortaliga sacmak icin senin bir dakika duracagini sanmiyorum..(:(:senin gibi durumdan vazife cikarip,agalarinin bekciligini yapan bir sahisin, o sorulara verecek cevabi zaten olamaz…

  48. verecek “duzgun” bir cevabin olsaydi,ortaliga sacmak icin senin bir dakika duracagini sanmiyorum..(:(:senin gibi durumdan vazife cikarip,agalarinin bekciligini yapan bir sahisin, o sorulara verecek cevabi zaten olamaz…(beyazdiş)

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1ong6jas8

    Sizin gibi ”muhalefete” can kurban. Bir insan daha ne ister ki?

    Derdinize derman olur ümidiyle şuna göz atın:

    http://safsatakilavuzu.com/index.htm

    Gelelim mevzuya; cevabım gayet açık ve sarihti. Ne yazdıysanız ona cevap verdim ve ”safsatalarınızı” ortaya koydum. Verecek düzgün cevabınız olsaydı kendinizi ”sevgilim” sanıp hakkımda duygusal sayıklamalar değil, söylenen şeye cevap verirdiniz.

    Peki verecek bir cevabınız var mı?

    Belli ki yok.

    Olmadığı için hala kişisel ”saldırılarda” bulunuyorsunuz.

    Belki ki ”belge, kaynak gösterme vs” düşünceyi destekleme yolları size epey uzak. Yazık, bunları daha 6. sınıfta öğretiyorlar artık. Bilemediniz en geç lisede.

  49. cevabin icin tesekkurler albatross..Bizleri aydinlatmis oldun..Ama senin gibi Kurt aydini olabilecek birinden, bizleri elestirdigin gibi, en azindan bir cift elestiride de, Kurt hareketi icindeki bu ikiyuzlu sahislara karsi yapmani beklerdim….
    Konuyu, kelimeleri cimbizla cekip yorumlayarak bu duruma getiren sensin..Oradaki cumle senin de tekrar tekrar okudugun gibi”Toprak agasi milletvekilleri ve Kurt aydinlari” idi..Kurt aydinlari kismina tutundun ama toprak agalari kismini hep pas gectin…Olayi kisisellestirdigimi iddia ettin..Haklisin o konuda…Kisisellestirdim..Nedenmi??
    Bende sana senin okudugun safsatalar ornegine yakin bir ornek verip bu konuyu kapatayim..
    “Dunya kadinlar gununde, kadin haklarini savunanlarin yaptigi yuruyuste, en onde yuruyup, kadinlara ozgurluk,kadina siddete son ,kadin ticaretine son, diye bagirarak yuruyen bir Pe…z…enk gorursen, onu ne kadar ciddi bulur ve savunursun???
    Saygilar arkadasim.

  50. Beyazdiş;

    Toprak ağası da olsa holding patronu da olsa ”anadilde eğitimi” savunmak sınıfsal bir duruş gerektirmez. Pekala bir ”liberal” olarak da savunabilirsin.

    Toprak ağası da olsa ”ırkçılığa karşı olmak” sınıfsal bir duruşu gerektirmez; bir ”liberal” de ırkçılığa samimi biçimde karşı olabilir.

    Avrupanın birçok yerinde ”anadilde eğitim, kültürel haklar ve hatta bazı yerlerde otonomi” var. Üstelik bu rejimler pekala ”kapitalist” rejimler. A. Türk’ün bunları savunmasının ”sınıfsal” konumunu(ağa da olsa holding patronu da olsa) angaje edecek bir tarafı yok. O yüzden bu ”eleştiri tarzı” anlamsız ve dayanaksızdır.

    Toprak ağası mevzusuna hiç değinmediğimi söylemişsin… Doğrudur, Ahmet Türk’ün cinsel tercihlerine de değinmiyorum fark ettiysen yahut hangi yemeği sevdiğine de. Çünkü sahiden alakasız. Toprak ağası olmasını ayrıca eleştiririz; ama bunu yine senin yaptığın gibi yapmam.

    A. Türk ”ırkçılığa karşı gelmez; çünkü toprak ağası, çıkarları ters” dersen, sana ırkçılığa karşı gelen, liberal hemi de ”zengin” adamları gösteririm. Bunlar ”şabloncu, ezber ve niyet okuyan” cümleler.

    Kadın hakları yürüyüşünde Pezengin biri ”kadın ticaretine son” değil; ”seks işçiliği yasal statüye kavuşsun” derse sakınca görmem. Liberaller sendikal haklarda ILO standartlarını savunmuyor mu? Bu kötü bişi mi mesela?

    Kadınların seks işçiliği yapmasını ben de istemem; ancak, bu iş korsan, denetimsiz ve mafyanın elinde olacaksa; denetimli ve yasal statüye kavuşmuş olanını tercih ederim. Küba’da ”fuhuş” yok mu? Daniskası var. Engel olabiliyor musun? Kim olmuş ki? Dünyanın en müreffeh ülkelerinde bile var.

    Belki siz ”yeterince devrimci” bulmayabilirsiniz, eksik görebilirsiniz; ancak bugün, temel demokratik hak ve özgürlükler ”taslak bir çerçeve” olarak pekala zengin kodoman burjuvalarca da savunulabilmektedir. Bu mücadele farklı etnik grupların sınıfsal mücadelesidir de aynı zamanda. Türkiye gibi özgürlük ve demokrasinin ”burjuva” standartlarda dahi gelişmediği bir ülkede, otoriter ve milliyetçi rejimler ”hazineden geçinmeli” sömürgenin de ötesi bir rejimin bekçiliğini yapar. Buysa iktidara yakın olanları memnun ederken; rekabet eden birçoklarının işine gelmez. O yüzden kendileri de özgürlükleri savunarak rekabet şanslarının artmasına çaba harcar.

  51. Yani israrlisin, agalarina arka cikip onlari korumaya, bu tur demogojilerle..
    Kurtlerin” pekcogunun” sorunuda bu..Agalarina , feodal beylerine kafalarini kaldirip tek bir laf soylemektense, o “odunc’ kafalarini kuma gommeyi tercih ediyorlar..
    Ya “aydin” arkadas..
    ..Toprak agalari kurulu duzenin degismesini, Kurt halkinin egitim almasini aydinlanmasini,kafalarini kaldirip dunya gerceklerini gormesini istemezler.Bunu istemedikleri icin, Kurt hareketinin icine girerek , bu hareketi istedikleri sekilde kontrol edip yonlendirmeye calisirlar..Bu nedenle islerine gelmeyen konularda fikir beyaninda bulunmazlar.(Zaten konussalarda senin gibilerden baska onlara inanan olmaz(:)(ornegini bir onceki yazimda vermistim..)
    Birazcik gecmise git ve bak..Turkiye’deki, agalik, asiret duzeni ve toprak paylasimi ile ilgili tum duzenlemeler, Meclisteki, aga milletvekilleri tarafindan engellenmistir.Kurt halkinin en onemli sorunlarindan birisi ama hernedense, Ne BDP’ nin Kurt halki icin mucadele eden aydin liderinden, nede diger aydin milletvekili ve Kurt aydinlarindan bu konuda ne Ahmet Turk’un agalik sifati nede genel olarak agaligin kendisiyle ilgili ciddi bir elestiri ve tartisma yok..
    Dogru..Sen gercekten tartismaya gerek yok dedin ya..Herhalde onlarda senin gibi onemsiz bir ayrinti olarak goruyorlardir..

    “Toprak agasi’da olsa holding patronuda olsa anadilde egitimi savunmak sinifsal bir durus gerektirmez’ bir liberal de savunabilir “diyorsun…
    Tipik teslimiyetci, “cimbizlamnis ve demogojik bir yorum..

    Anadilde egitimi savunmak, topyekun bir ozgurluk talebinin sadece kucuk bir parcasidir..Tipki agalik, marabalik duzenine son vermek, agalarin sahip oldugu topraklari isleyen, calisan ve gercek sahibi olan koylulere vermek gibi..

    Senin agalarin ,beylerin, yada asiret reislerin bu talepleri icin bir “durus” sergileyebileceklermi?
    Demekki agalar, kolelerinin , okumasini, egitim alip aydinlanmasini, karsisina gecip agaligini sorgulamasini tesvik edecek tavirlar icerisine girebilir..
    Liberaller tesvik ediyorlar ya..
    Sen buna inaniyormusun?
    Dogru ..Unutmusum..Sen yalnizca isine gelen konularda demogoji uretirsin(:(:
    Tekrar edeyim..Evet ..Benim sorunum, agalar, asiret duzeni ve senin gibi agalari, onlarin konumlarini, sifatlarini ve savundugu tarafi gozardi ederek her platformda can siperane savunma geregi duyan “Tutma”lar..

  52. “Belki siz ‘yeterince devrimci’ bulmayabilirsiniz, eksik görebilirsiniz; ancak bugün, temel demokratik hak ve özgürlükler ‘taslak bir çerçeve’ olarak pekala zengin kodoman burjuvalarca da savunulabilmektedir. Bu mücadele farklı etnik grupların sınıfsal mücadelesidir de aynı zamanda. Türkiye gibi özgürlük ve demokrasinin ‘burjuva’ standartlarda dahi gelişmediği bir ülkede, otoriter ve milliyetçi rejimler ‘hazineden geçinmeli’ sömürgenin de ötesi bir rejimin bekçiliğini yapar. Buysa iktidara yakın olanları memnun ederken; rekabet eden birçoklarının işine gelmez. O yüzden kendileri de özgürlükleri savunarak rekabet şanslarının artmasına çaba harcar.”

    …Tipik MDD’ci tavrı, “demokrasi pek gelişkin değil, öyleyse ‘ulusal burjuvamızın’ kuyruğuna takılalım!” şeklinde özetlenebilecek bir anlayış. Bence, bu arkadaşı boş yere ikna etmeye çalışıyoruz, bırakalım da bu taktiği izlesin, “Maraba-Ağa el ele, Demokratik Devrime!” desin.

    Sanırım Ahmet Türk’e elini uzatan Kürt devrimcilerinin sonu da, Mustafa Kemal’e elini uzatıp kolunu kaptıran Mustafa Suphi’ler gibi olacak… Dost acı söyler.

  53. ”Birazcik gecmise git ve bak..Turkiye’deki, agalik, asiret duzeni ve toprak paylasimi ile ilgili tum duzenlemeler, Meclisteki, aga milletvekilleri tarafindan engellenmistir.Kurt halkinin en onemli sorunlarindan birisi ama hernedense, Ne BDP’ nin Kurt halki icin mucadele eden aydin liderinden, nede diger aydin milletvekili ve Kurt aydinlarindan bu konuda ne Ahmet Turk’un agalik sifati nede genel olarak agaligin kendisiyle ilgili ciddi bir elestiri ve tartisma yok.”

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1otTkhL2v

    Beyazdiş;

    1. Bak arkadaşım; ben ”içi boş, kof ve dayanaksız” laflara gelmem. A. Türk’ün genel başkanlığında anadilde eğitim talepleri ”istenmemiş midir”?

    ”Diyarbakır’da “Kürt Dil Konferansı”

    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, “Kürtçe’nin eğitim dili olmasını, yaşamın bütün alanlarında yaşam dili olmasını istiyoruz” dedi.”

    http://www.haberler.com/diyarbakir-da-kurt-dil-konferansi-3413927-haberi/

    2. A. Türk’ün başkanı olduğu DTK Kürtlere ”özerklik bildirisi”ni yayınlamış mıdır?

    3. Ahmet Türk’ün içinde olduğu parti HDK çatısı altında Türkiye’nin en önemli belli başlı muhalefet bileşenleriyle ortaklaşma iradesini göstermiş midir?

    4. ”Turkiye’deki, agalik, asiret duzeni ve toprak paylasimi ile ilgili tum duzenlemeler, Meclisteki, aga milletvekilleri tarafindan engellenmistir.”

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1otWcaSR4

    Bunu diyen adamın Türk siyasasını bildiğinden şüphe duyarım. Nazi ordularında görevli ”yahudi askerlerin” yediği naneleri de ”YAHUDİLER”e mi yazmaktayız? Bu nasıl bir kafadır egemen ve otoriter bir devlete entegre olmuş ”kapıkullları”nın vebalini Kürt muhalefetine çıkarmakta?

    Kürdistan’daki ”halen aktif korucu aşiretleri” de Bdp siyasasına entegre mi etmektesiniz?

    5. Senin agalarin ,beylerin, yada asiret reislerin bu talepleri icin bir “durus” sergileyebileceklermi?
    Demekki agalar, kolelerinin , okumasini, egitim alip aydinlanmasini, karsisina gecip agaligini sorgulamasini tesvik edecek tavirlar icerisine girebilir..
    Liberaller tesvik ediyorlar ya..
    Sen buna inaniyormusun?

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1otXbae6v

    Boş beleş laflara karnımız tok. Bu adam DTP ve DTK başkanı olarak Kürt muhalefetinin ve siyasasının taleplerini dile getirmiş mi getirmemiş mi?

    Yukarıdaki örnek biraz olsun haya duymana kafi mi yoksa tek tek A. Türk’ün yaptığı konuşmalarını alıntılamamı ister misin?

    6. Tekrar edeyim..Evet ..Benim sorunum, agalar, asiret duzeni ve senin gibi agalari, onlarin konumlarini, sifatlarini ve savundugu tarafi gozardi ederek her platformda can siperane savunma geregi duyan “Tutma”lar..

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1otYWfcqp

    Kürt sorunu ”ağalık ve aşiret sorunu” diyen Kemalist hödüklerden ve Türk milliyetçilerinden ne farkın kaldı senin? Üç-beş yatırım yapıp bölgeyi kalkındaralım; sorun morun kalmaz… diyen ”entegre kafalardan” ne farkın var?

    Kemalizmin ezberlerini hiçbir ”makul örnek, delil ve belge getirmeden” sayıklayarak olsa olsa kafandaki KÜRT NEFRETİNİ kusmaktasın.

    Hocalı’yla Kürt muhalefeti arasında zerre ilgi olmamasına rağmen bu konuda dahi meseleyi Kürtlere getirmene ne demeli?

  54. …Tipik MDD’ci tavrı, “demokrasi pek gelişkin değil, öyleyse ‘ulusal burjuvamızın’ kuyruğuna takılalım!” şeklinde özetlenebilecek bir anlayış. Bence, bu arkadaşı boş yere ikna etmeye çalışıyoruz, bırakalım da bu taktiği izlesin, “Maraba-Ağa el ele, Demokratik Devrime!” desin.

    Sanırım Ahmet Türk’e elini uzatan Kürt devrimcilerinin sonu da, Mustafa Kemal’e elini uzatıp kolunu kaptıran Mustafa Suphi’ler gibi olacak… Dost acı söyler.

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1otZd5sPA

    1. Hocalı mitingiyle ”toprak ağalığı”nın NE ALAKASI VAR?

    2. Ahmet Türk Hocalı ırkçılığına karşı laf diyemez; çünkü o bir toprak ağasıdır… demenin ” Çıracı ırkçılığa karşı gelemez; çünkü PEMBE KİLOT GİYER” demekten bir farkı yoktur :))

    3. Hele hele ”albatross’un bir mdd’ci olduğunu iddia etmenin; Beyazdiş bir uzaylıdır, o yüzden böyle düşünüyor… demekten hiç bir farkı yoktur.

    4. Bu durum sanırım sizin dilinizin arkasındaki ”bakla” ile alakalı. Fırsat bu fırsat ”Kürtlere de bir çakalım” demişsiniz; ama olmamış işte. Pkk de BDP de ilah değildir, dilediğince eleştir; ama az biraz ”mantık” olsun be kardeşim. Bu kafayla yeni yetme bir liberal bile safsata manyağına çevirir sizi, benden söylemesi.

  55. Bravo Albatross, söylemediğimiz her şeye cevap vermişsin, ama söylediğimiz hiçbir şeye cevap vermemişsin.

  56. Bravo Albatross, söylemediğimiz her şeye cevap vermişsin, ama söylediğimiz hiçbir şeye cevap vermemişsin.

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1owCsJmtE

    Bilakis ne söylendiyse ona cevap verildi. Bana ne kardeşim ”kürt burjuvazisi”nden ”pkk siyasasından” ? Söylenenler tümüyle doğru olsa bile tek bir sorum olur: NE ALAKA? Hocalı’daki naneler mevzu bahisken Kürt burjuvazisi ne ALAKA?

    Sizleri okuyan ”Hocalı mitingini” sanki BDP düzenlemiş, değilse bile destek vermiş sanır.

    Bakın söylenen aynen şu:

    ” muhalefet diye birsey kalmadi…Iktidar ulkede adeta “at oynatiyor”..(ben develeri pek sevmem sayin Zileli..Bana islami cagristiriyor.Bu nedenle atlari tercih ettim(:(:)

    Baksaniza, baybilen, Bulent Arinc , Kurtce egitimle ilgili sorulan bir soruya, Kurtce bir medeniyet
    dilimi ki ? diye olumsuzca cevap vermesine ragmen, Kurt halki icin mucadele ettigini iddia eden ,toprak agasi milletvekillerinden,ve Kurt “aydinlarindan””tis” sesi bile cikmadi”

    Read more: http://www.gunzileli.com/2012/02/27/devenin-nali/#ixzz1owDqSRsS

    Muhalefet diye bir şey kalmadı, Bülent Arınç’ın sözleri dahi tepki görmüyor… denerek de örnek verildi:

    1. Bu düpedüz ”çarpıtma”dır.

    2. Bu sözlere Kürtler dahil tüm demokratlardan tepki geldi.

    3. Hocalı’dan muhalefetin kalmaması ve Bülent Arınç örneğine gitmek tam bir SAFSATA YUMAĞIDIR.

    4. Taksim mitingine karşı HALKLARIN KARDEŞLİĞİ mitingi düzenlendi. BDP VE HDK da mitingin katılımcıları arasında.

    5. http://www.dusunadasi.org/images/stories/halklarin-kardesligi-mitingi.jpg.jpg

    6. Bu ARADA NOT: Bu mitingin bildirgesine TKP son anda imza koymaktan vazgeçti bildiğim kadarıyla.

    Netice itibariyle Kürt muhalefetinin gösterdiği tepkiler önünüze belgesiyle birlikte koyup şu soruyu ekledim mi:

    BDP başkanı kurumsal açıdan tepki koymuşken tek tek tüm vekillerin tepki koyması şart mıdır?

    – O tepki gösterebilir, ama A. Türk gösteremez… dendi bu sefer.

    E, bu önermeyi de belgesiyle birlikte çürütüp Ahmet Türk’ün DTK başkanı olarak Kürtçe anadili eğitimi üzerine konuşmasını kaynak gösterdik mi?

    Peki, daha kaç belge-delil göstermemiz lazım?

    50 seferdir soruyorum: Mesele Hocalı, örnek ”BÜLENT ARINÇ”: sonuç ”SAFSATA” iken sardıkça sardığınız mevzuların ben nesine cevap vereyim?

    Alakasız biçimde yazdıkların ”doğru” olsa ne ”yanlış” olsa ne. Tek kelime: ALAKASIZ.

    Bu doğrultuda ”su deniz seviyesinde 100 derecede kaynar” desen de buna cevabım aynı olacaktır: NE ALAKA?

  57. Bravo albatross..
    Aynen boyle savunmaya devam et agalarini..Madalya alirsin boyle devam edersen..Her soruya cok guzel demogojik cevaplar veriyorsun..
    Utanmasan, A.Turk gibi “birini”, Kurt kahramani ilan edeceksin(:(:.
    Sen safsata ornekliyorsun burada..baska birsey degil..Kendinden baska kimseyi de kandiramazsin..
    Bu adam aga..Halk dusmani.Koleci..Fasist..Halkindan nefret eden.Soyadini bile, halkini satmak icin “Turk’ olarak degistirmis, kurt halkinin ilk ortadan kaldirmasi gereken dusmani..Sen ne bicim bir iliski icindesinki bu ve bunun gibi diger feodal beylerle, asiret reisleriyle , onlari boyle olumune savunuyorsun.. sen fanatik bir “Tutma” olmussun, ama farkinda degilsin…

    O elestirideki “senin sorgulamaya korktugun” “toprak agasi ” sozu’de o elestirinin bir parcasiydi..
    Tabi, Bir “tutma” dan, agasini elestirmeyi beklemek de benim hatam oldu..
    1-ici bos, kof , dayanaksiz laflara gelmem.A.Turk’un, genel baskanligi doneminde, anadilde egitim talepleri istenmemismidir”
    Ici bos , kof laflara benim de karnim tok..
    Bende sana guzel bir ornek vermistim..Bir daha oku..Anlamak istemiyorsun yada kendini herkesten akilli saniyorsun..
    “Kadinlara siddete son, kadin ticaretine son, kadinlara ozgurluk amaciyla yapilan mitingte, on saflarda yuruyen “pe..z..ve..k” , ne kadar inandiriciysa, A Turk’te o kadar inandiricidir.”
    2-HDK baskani oldugu donemde, A.Turk “ozerklik bildirisi yayinlamamismidir”..
    Ya sen saka mi yapiyorsun..Ya da biraz atesin yuksek bu aralar galiba..
    Ahmet Turk o ozerkligi Kurt halki icinmi istiyor yoksa kendisi
    icinmi?
    Sen kimi kandirdigini saniyorsun?Bunu al o cok iyi bildigin “Unlu safsatalar” sitesine, son donemlerin en buyuk safasatasi diye koy, eminim birinci gelir..
    3-Agalar masumdur diyorsun(:(:
    Bak sana bir ornek vereyim..Ne kadar masumlar sen karar ver..Yada “aga”na sor o karar versin..
    Kinyas Kartal..Eski Van milletvekili.1988′ de oldu..
    250 den fazla koyu vardi..
    Tabiki sana gore o bir isadami aga degil(:(:
    Bildigine eminim..Yok bilmiyorum diyorsan, bilgisayarina sor o bilir..
    Kendisiyle yapilan bir roportajda,”Koy Enstituleri’nin” kapatilmasiyla ilgili aynen sunlari soylemistir..
    “Koylerimi ziyaret ettigim bir gun, koy halkinin artik aydinlanmaya basladigini, (eskiden hersey icin bana danisirlardi ama, artik okuyan diger koylulere danismaya basladiklarini )ve feodal duzene karsi cikmaya basladiklarini gordum.Gucumu kaybedecegim endisesine kapilip ulasabildigim tum asiret reislerini telefonla aradim.Ayrica batidanda bir baska toprak agasi olan Emin Sazak’in yardimini aldik.1950 secimleri oncesiydi..DP ile Guneydogudaki tum oylarin DP’ye gitmesi karsiliginda, Koy enstitulerinin kapatilmasi konusunda anlastik.DP secimleri kazandi,once ici bosaltilan Koy Enstituleri 1954 yilinda ogretmen okullarina donusturulerek kapatildi.”
    Bir asiret reisi , asiret uzerindeki gucunu kaybetmemek icin, devletin kendisini cekinmeden kullanmistir.Tabiki devlet’te herzamanki gibi yardimlarini esirgememistir(:

    Senin agalarininda seni kullanmalarini cok gormemek gerek..
    Kurt halki en buyuk zarari ,senin gibi agalarinin kuyrugundan ayrilmayan, agalarina tek bir soz soylemektense, butun dunyayla savasmayi tercih eden, ve Kurt halkini agalarin kucagina iten “tutma’lardan gormektedir..
    Ama unutma “tutma”lari kimse hatirlamaz…Hatirlayanlarda soverler…

  58. Albatross arkadaş, muhalif Kürt milliyetçilerinin PKK-BDP’ye yaptığı ağır eleştirilere neden bir şey demiyorsun? Nedense sadece Türk solunun eleştirileri Kürt düşmanlığı olur. Kürt milli meselesinde birbirinize silah çeken siz, nasıl oluyor da Türk soluna karşı birleşiyorsunuz?

  59. Beyazdiş;

    Kinyas Kayra örneği… ciddiyet ve zihniyeti ele vermesi açısından ibretlik olmuş. Hamidiye alayları’nı da Kürt muhalefetinin hesabına(hatta Ziya Gökalp de) dahil edip meseleyi kapatsaydın kocaman bir ”aferin” alacaktın.

    Bu meselede söylemek istediklerim oldukça sarih olduğu için gerisi vakit kaybı…

  60. Anonim;

    Hocalı mitingiyle Anadilde eğitim ve A. Türk’ün alakasını buyur siz izah edin. Yeri gelmişken giydiğiniz donun rengiyle Pkk’nin alakasını da düşünün. Ve samimi bir cevap verin: Ne alakası var?

  61. haklisin albatross..Senin gibi karakterle tartismak buyuk bir zaman kaybi..Ama en azindan, gercek Kurt devrimcilerine, senin gibileri gostermis oldum..Benim acindan bu bile yeterli…