Cumartesi 14.00’da Uskumruköy’e “İBB, İstanbul’u büyütme Kuzey Ormanlarını yok etme!” demeye gidiyoruz

(KOS Duyuru – 28 Eylül 2017)

Kuzey Ormanları Savunması ve Sarıyer Kent Dayanışması, 30 Eylül Cumartesi günü 14.00’da Uskumruköy kavşağında buluşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ağaç kesimlerini protesto edecek ve İBB’ye “Sarıyer’den Kuzey Ormanları’ndan elinizi çekin” diyecek.

Sarıyer Uskumruköy Kavşağında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol genişletme bahanesiyle ağaç katliamı yapıyor. 3.Köprüye karşı yıllarca mücadele eden Prof. Dr. Uçkun Geray adına Sarıyer Belediyesi’nin çocuklarla yaptığı ağaçlandırma alanı kesilip kepçelerle sıyrılmış durumda. Hemen yolun karşısındaysa Kızılay saldırısında yaşamını yitiren ODTÜ’lü iki genç, Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş adına yapılan anıtın tabelası sökülmüş, çevresindeki ağaçlarla beraber yıkımı bekliyor.

3. Köprünün İstanbul’un kuzeyi için cinayet olduğunu söylemiştik. Şimdi o cinayet, geniş yollar ve imara açılan alanlarla bir seri katliama dönüştü. Bu öyle bir gözü dönmüşlük ki, çocukların minik elleriyle dikilmiş ağaçları kimseye sormadan bir günde yok etmeyi kendinde hak görüyor.

Sarıyer’den Kuzey Ormanları’ndan elinizi çekin. Bu bölgede daha fazla yol ve inşaata yer yok. Nefesimizi kesmenize izin vermeyeceğiz.

Bütün İstanbulluları, 30 Eylül Cumartesi günü, ağaç katliamının yapıldığı Uskumruköy kavşağında yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz.

Not: Uskumruköy kavşağına, 13:00’te Hacıosman metro durağında buluşup 13:15’te 152 no’lu otobüsle ulaşacağız.

Tarih: 30 Eylül Cumartesi

Saat: 14:00

Yer: Uskumruköy kavşağı

Kuzey Ormanları Savunması – Sarıyer Kent Dayanışması

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Fikret Başkaya / Büyüme Değil (Küçülme)

“Sınırlı bir dünyada sınırsız büyümenin mümkün olduğuna inanan, deli değilse iktisatçıdır”                                                                                                           Kenneth Boulding Ekonomik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir