Nurtepe Mahallesi: DHKP/C, MKP’DEN NE İSTİYOR? (Kazım Sarı)

Istanbul/Kâgithane’de bulunan Nurtepe Mahallesi devrimci örgütler tarafindan bir türlü paylasilamiyor.

Nitekim geçtigimiz günlerde yasanan bir kavga, geçmisin tozlu sayfalarinda gizlenen stresin ortaya çikmasina neden oldu.

Maoist Komünist Partisi(MKP) taraftari bir grubun yaptigi afisleme çalismasina, bölgede pusu kuran DHKP/C’liler müdahale etti.

Nurtepe’nin kendilerine ait oldugunu iddia ederek, afisleme eylemine katilan MKP’lileri darp ettiler.

Örgütlerin bu ve buna benzer sudan bahanelerle her firsatta kapismalari, mahallede yasayan siradan vatandaslar tarafindan da kaygiyla izlenmeye devam ediliyor.

Mahalleli “bir avuç kendini bilmez”in olusturdugu çetelerin yaptiklarindan bezmis durumda(!).

Halk Cephesi’nin, mahallede takindigi ben merkeziyetçi tutumunu elestiren diger örgütler de, Halk Cephesi’ni ilkesiz ve provakatif olmakla suçlamaya devam ediyorlar.

Halk Cephesi’nin bu güne kadar yaptigi yanlisi düzeltme konusunda herhangi bir girisimde bulunmamasi ise fikir ayriliklarini giderek derinlestiriyor. Olaylarin ardindan DHKP/C, yayin organi Yürüyüs Dergisi’nde (meydana gelen gelismelerde hakli görünmek için), Demokratik Haklar Federasyonu(DHF)’na yönelik agir elestirilerin yapildigi bir yazi yayinladi.

Arabulucular DHKP/C’nin, devrimciler arasinda yasanan kavganin birliktelige zarar verdigini belirterek, hareketlerine bir çeki düzen vermesi ve kendisi disindaki yapilari “karsi-devrimci” olarak nitelememesi gerektigi konusunda özelestiriye davet ettilerse de, DHKP/C bütün bu uyarilara kulak tikamayi tercih etti.

Bu yüzden DHKP/C’nin, geçmiste iki örgüt arasinda yasanan olumsuzluklardan kaynaklanan sorunlari son yasanan olaylar nedeniyle boyutlandirma gayreti içinde oldugu saniliyor.

Bütün gelismeler karsisinda, Nurtepe’de yasanan baski ve saldiri olaylarini da dikkate alan MKP’nin, DHKP/C tarafindan gerçeklestirilecek her türlü provakasyona sessiz kalmamasi bekleniyor.

Kazim Sari

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Fikret Başkaya / “Muasır Medeniyeti yakalayıp üstüne çıkmaktan” “Türkiye Yüzyılı’na”… Bir iflasın kısa öyküsü…

“Bir toplumsal formasyonun başarısı düne göre bugün neye sahip olduğuyla değil, fakat karşı kaşıya olduğu …

7 Yorumlar

  1. (site teknik)

    sözlü şiddet nedeniyle mesaj kaldırıldı.

  2. en uste bakiyorum
    soyle yaziyor gun zileli ,devamla kucuk beyinler kisileri, orta beyinler olaylari , buyuk beyinler fikirleri tartisir, altina kazim sari nin yazisi , cok hos olmus)))))))))) gun zileli ile cok farkli dusunuruz, ama dogu perincegin ifsaa edilmesine katkisi ,ve aydinlik donemi ile degilde anarsit kimligini tasidigi donemi 68 liligi ile birlestirerek saygi duyariz kendisine, haliyle dhkpc ye ozel bir sempati duymasini bekleemeyiz, ama ulkede bir devrimci anlaysinin tasfiye edilmesi ki bu tasfiye edilinmek istenen anlayis bile bunu acikca ifade edemiyor, yeni otokontroller yeni tabularimiz olusuyor, bir urfalilin tum devleti karsisina alan herketleri kendi catisi altinda pazarliga giristiklerine rust ispati icin altini oyarak yada siddetle etkilestirmeya yonelik acik faaliyetini kimse acik acik soyleyemiyor, ve iste bu anlamda bu ehillestirilemiyen lerin sadece urfali peygamberin avanesi tarafindan degil onun devsirildikleri tarafindanda etkisizlestirilmesi gundemdeyken, bir anarsistin sayfasinda, ve o guzel aforizmanin altinda gercekten hos bir yazi…… demekki bazi kinlerden kurtulmak icin aydinlikciliktan vazgecip anarsist olmak yetmiyor, kinler baki kaliyor)))))))

  3. cumle dusuklukleri ve yazim hatalarimin notumu anlasilmaz kilmadigi umuduyla, ayrica hadi diyelim bu olayda dhkpc haksiz ama dhkpc nin diger yapilari karsi devrimci ilan etmedigini herkes bilirken bu iddiayi iceren bir yazinin sayfanizda asili olmasi manidardir))))

  4. Salpa arkadaşım, kimseye kinim yok. Sadece her olaya ilişkin haklı ile haksızı ayırt etme çabam var, dhkp-c’li arkadaşlar da devlet ya da herhangi bir başka zorba güç tarafından mağdur edilseler ve buraya yazsalar yazılarını koyarım. Olay bundan ibarettir. dhkp-c’li veya değil, devrimden yana olan herkes arkadaşımdır. Ama nerede olursa olsun zorbalığa izin vermemek gerekir. sevgilerimle.

  5. umuyoruz bir zorbalik yapildigina dair gayet objektif olarak bilgilenmissinizdir, ve zorbaliklara gercekten her zaman karsi cikarsiniz, yinede tekrarlamak isterim yukarida asili duran yazi, bir hareketin yaptigi zorbalik yada yanlisi elestirmekten cok daha provakatif bir tasimakta, dikkatinizi , son paragrafa cekmek siterim, ayrica, adi dhkp c lilerin, ihbarciligi ayyuka cikmis bir kesim disinda hic bir devrimci yapiyi karsi devrimci gormedigi bilinmektedir,buna ragmen yazinin icerisinde sanki dhkpc liler diger yapilari karsi devrimci gorduklaerini aciklamislar gibi provakatif bir ibare var, tecrubenize birakoyum , bu yazinin ne kadar sayfaniziza yakisitigini,yazida bir orgutun yaptigi yanlisa karsi cikmatan cok farkli kirli kokular var…..saygilarimla

  6. adi dhkpc lilerin degil dehkpclilerin adi olmasi gerekn bir cumle var yazdiklarimda duzeltirim..
    saygilar

  7. Bak kardeşim, bu bir şikayettir. Doğru ya da yanlış olduğunu bilmem mümkün değildir, çünkü yerel bir olaydır. O zaman sen de bildiğin kadarıyla olayın öyle olmayıp böyle olduğunu yazarsın. Onu da koyarız. Bu kadar basit. Ama yazı kaldırılmaz.