Bolşevik Parti (Kuzey Kürdistan/Türkiye)’nin Efrin’le ilgili bildirisi

FAŞİST TÜRK ORDUSU EFRİN’DEN DEFOL!

BÜTÜN EMPERYALİSTLER SURİYE’DEN DEFOLUN!

EMPERYALİST VE GERİCİ İŞGALE VE SAVAŞA SON!

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

Haftalardan beri hazırlıkları ve çığırtkanlığı yapılan sömürgeci saldırı savaşı başladı. Günlerden beri faşist Türk ordu güçleri tarafından sınırdan yapılan topçu ateşi ile dövülen Efrin, (Batı Kürdistan/Rojava) 20 Ocak saat 17.00 den itibaren Türk Hava Kuvvetleri’nin şiddetli bombardıman saldırıları altında.

Bu Türk faşist devletinin,  Efrin’de başta Kürt halkı olmak üzere, bölge halklarına karşı yönelik sömürgeci işgal hareketinin başlangıcıdır. Esad rejiminin koruyucusu emperyalist Rusya bölgedeki askeri gücünü sınırın 17 kilometre aşağısına kaydırarak bu harekete onay vermiştir. Güya Kürtlerin hamisi görünümündeki ABD emperyalistleri de, “Efrin’de yokuz” diyerek Efrin’e bir T.C. saldırısına karşı kendi askerini tehlikeye atmayacağı sinyalini vermiştir. Kürt ulusu tarihte birçok kez yaşadıkları gibi dost görünen emperyalist güçler tarafından pratikte yalnız bırakılmışlardır. Bunda şaşırtıcı bir şey de yoktur. Emperyalistlerin dostluğunun sınırı onların kendi çıkarları tarafından belirlenir.

Halkların tek gerçek dostu başka halklardır. Emekçilerdir, işçilerdir.

Bu gerici, sömürgeci işgal savaşının Kuzey Kürdistan/Türkiye’de yaşayan halkların, emekçilerin yararına değildir. Burjuvazinin boyalı medyasının uygun adım tek sesle yürüttüğü savaş çığırtkanlığı işçi ve emekçileri birbirine karşı kışkırtıp sömürücülerin savaşında onların kuyruğuna takmanın aracıdır. Bu savaşaTürk burjuvazisi utanmazca ”zeytin dalı operasyonu” diyerek bir barış sembolünü de kötüye kullanıyor. Onlar barışın, halkların, emekçilerin düşmanı, kanla beslenen yarasalardır.

Bugün bütün halkların, bütün ülkelerin işçilerinin/emekçilerinin yapması gereken şey, Efrin’de sömürgeci işgal saldırısına karşı direnişçilerin yanında olmak; onların direnişini kendi ülkelerinin sokaklarına  taşımaktır!

Yaşasın Efrin halklarının sömürgeci saldırıya karşı direnişi!

Kahrolsun Türk Sömürgeciliği! Kahrolsun Emperyalizm ve Her Türlü Gericilik! Yaşasın Halkların Kardeşliği! Bütün Ülkelerin İşçileri ve Ezilen Halklar Birleşin!

20 Ocak 2018

Bolşevik Parti (Kuzey Kürdistan/Türkiye)

 

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Yerelden Yenmek!

Artıgerçek YEREL MÜCADELELER Merkeziyet-âdemimerkeziyet tartışması son 200 yılın en önemli tartışmalarından biridir. Marksist sol, her …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir