‘Anarşistler serbest bırakılsın’

 

1 Mayıs’ta yaşanan olaylarla ilgili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan anarşistlerle dayanışmak amacıyla basın açıklaması yapıldı. Devrimci Anarşist Faaliyet, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Etkin Haber Ajansı / 15 Mayıs 2012 Salı, 19:23

İSTANBUL- Devrimci Anarşist Faaliyet, 1 Mayıs’ta yaşanan olaylarla ilgili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan anarşistler için Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yaptı.

Anarşistlerin terbiye edilmek istendiği belirtilen açıklamada, “Bu topraklarda anarşizm toplumsallaşıyor” denildi. Basın açıklamasına Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi, ESP, EHP, İHD, SGD, Devrimci Yurtsever Gençlik, Öğrenci Kolektifleri, TÜM İGD’nin de aralarında bulunduğu kurumlar destek verdi.

“Anarşizm teslim alınamaz. Gözaltılar serbest bırakılsın” yazılı pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Özgürlük tutsak alınamaz”, “İsyan, devrim, anarşi” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Oğul Akdoğan, 14 Mayıs Pazartesi günü yapılan operasyonla ilgili olarak, “Yaşadığımız coğrafyada devrimcilere, işçilere, işsizlere, ezilen halklara, öğrencilere uygulanan baskı ve zulüm politikaları tüm hızıyla devam ederken, operasyonlar her gün artarak sürmekteyken bu gözaltı dalgasının bize de değmesi kaçınılmazdı” dedi.

Anarşizmin bu topraklarda toplumsallaştığını ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihinde ilk kez anarşistlerin hedef alınarak operasyon yapıldığını belirten Akdoğan, “Bizler Devrimci Anarşistler olarak, yaşadığımız topraklarda anarşizmi gelenek haline getirmeye çalışıyor ve bu şekilde örgütlenerek toplumsallaşmayı amaçlıyoruz. Bizler var olduğumuz her alanda ezenlere karşı haykırıyoruz ezilenlerin isyanını. Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta da ekmek, adalet ve özgürlük için, paylaşma dayanışmayla dolu özgür bir dünya yaratmak için, yaşam için alanlardaydık” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasında söz alan gözaltında bulunan anarşistlerin avukatı Davut Erkan, gözaltına alınanların “terörle mücadele” adı altında tutulduklarını ve kötü koşullar altında bulunduklarını söyledi.

Erkan, müvekkillerinin bir kısmının vajeteryan-vegan, bir kısmının hasta olduklarını ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirtti. Av. Erkan, “Arkadaşlarımız 4 gün tutulacaklar ve bu süreçte terbiye edilmeye çalışılacaklar. Susturulmak, terbiye edilmek istenenler; savaşa karşı duranlardır, barış isteyenlerdir, kadına yönelik şiddete karşı olanlardır, HES’lere karşı mücadele yürütenlerdir” şeklinde konuştu.

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Mehmet Emin Yıldırım / Taşrada ‘Milli Edebiyat’la Uğraşmak

De Gids. Jaargang 169 (2006)– [tijdschrift] Gids, De– Auteursrechtelijk beschermd VORIGE VOLGENDE Geçenlerde kaybettiğimiz Mehmet Emin Yıldırım’ın Hollanda …

7 Yorumlar

  1. anarşizm mi?o da ne?

    Gün bey, sizi tebrik ediyorum. Anarşizm denince bu ülkede akla gelen ilk isimlerdensiniz ama yaşadığımız topraklarda anarşistlere ve anarşizme yönelik ilk kez kapsamlı bir şekilde terörle mücadele adı altında bir operasyon gerçekleştirilmesine rağmen, bir cümle dahi yazı yazmamanız üstüne üstlük bir haber ajansından kopyala-yapıştır yaparak “görevi” geçiştirme çabalarınız taktire şayan bir durum.
    bir kez daha gördük ki gün zileli; “anarşizm mi? o da ne?” demektedir. bırakalım, o, aydınlık adı altındaki karanlık ilişkiler yumağını açıklamaya ve sürekli olarak sözlerinin çarpıtıldığını anlatıp dursun…

  2. Arkadaşım, bir kere daha düşünürsen eleştirinin haksız olduğunu göreceksin. Şundan dolayı: Ben aktüel olaylar, tutuklamalar vb. üzerine yazan biri değilim. Köşe yazarı da değilim. Eğer söyleyeceğim yeni bir şey varsa yazı yazarım. Anarşistlere yapılan saldırı elbette kınanmalıdır, gözaltına alınan anarşistlere destek çıkılmalıdır, ben de bunu kendimce sitenin duyuru bölümünde yer vererek ve facebook aracılığıyla yapmaya çalıştım. Fakat protesto etmenin ötesinde yazacağım başkaca bir şey yok. Bu ülkede her gün birçok tutuklama, gözaltı oluyor. Bunlara genel olarak karşı ollmakla birlikte bu tutuklamalar konusunda da özel olarak yazmadım, çünkü söyleyecek yeni bir şeyim yoktu. Ancak yazdığım mevzu ile ilgiliyse diyelim ki, KCK tutuklamalarına ya da Ergenekon yargılamalarına değindim. Eğer eleştiriniz genel olarak tutuklamalara karşı niye bir şey yazmıyorsun olsaydı biraz daha dikkate alınabilirdi. Ama bunu yapmayıp da anarşistler tutuklanınca hassasiyet göstermeniz akla “özel anarşistçi” olduğunuzu getiriyor. Benim için anarşist ya da değil hiç fark etmez, bütün tutuklamalar aynıdır ve hepsine karşıyım. Anarşistler, yalnız kendi fikirdaşlarının değil bütün tutuklamalara aynı ölçüde karşıdırlar. Gerçek anarşist tutum budur. Anarşistler de dahil tüm tutuklulara elimden geldiğince destek vermeye gayret ederim. Ama tutuklamalar konusunda söyleyeceğim yeni bir şey yoksa yazı yazma gereği duymam. Başka kanalları kullanarak tutuklananlara destek vermeye çalışırım.

  3. gün bence demogojik konuşuyorsun.her konuda söyleyecek bir şey bulabilirken bu konu da mı özgün olmadığını düşündün(?) hiç inandırıcı değilsin.korktuğunu söyleseydin daha inandırıcı olurdun.çünkü ilgili ilgisiz her bireyin bir örgütle ilişkilendirilip susturulmaya çalışıldığı bir devlette doğruları söylemek kolay olmaz.

  4. Eğer beni tanıyorsan hiçbir şeyden korkmayacağımı bilmen gerekir. Eğer tanımıyorsan da tanımadığın bir insana iftira etmekten korkman gerekir. ayrıca ölmüş eşek kurttan korkmazmış. Şu yaşıma gelmişim, neden korkacağım ki. Hapisten mi? Güldürme insanı. Tutuklanan anarşistlerle ilgili olarak Radikal’de bugün güzel bir yazı çıkmış. Şimdi ben ne diyeyim ki? Beni Yıldırım Türker’le karıştırmayın kardeşim. Ben birilerinin sempatisini toplamak için yazı yazmam. Herkesin hemfikir olduğu konularda da yazmam. ama yine de uyarın yerinde oldu. Bu konudan hareketle bankalar üzerine bir yazı yazmayı düşünüyorum. Bakalım, eğer fikir yeterince oluşursa yazarım.

  5. vah vah gun zileli onceden seve seve okurdum yazilariniz -ki barbeden once – baska diyecegim yoktur
    Akrep Gibisin Kardeşim,
    korkak Bir Karanlık İçindesin Akrep Gibi.
    serçe Gibisin Kardeşim,
    serçenin Telaşı İçindesin.
    midye Gibisin Kardeşim,
    midye Gibi Kapalı, Rahat.
    ve Sönmüş Bir Yanardağ Ağzı Gibi Korkunçsun, Kardeşim.
    bir Değil,
    beş Değil,
    yüz Milyonlarlasın Maalesef.
    koyun Gibisin Kardeşim,
    gocuklu Celep Kaldırınca Sopasını
    sürüye Katılıverirsin Hemen
    ve âdeta Mağrur, Koşarsın Salhaneye.
    dünyanın En Tuhaf Mahlukusun Yani,
    hani Şu Derya İçre Olup
    deryayı Bilmiyen Balıktan Da Tuhaf.
    ve Bu Dünyada, Bu Zulüm
    senin Sayende.
    ve Açsak, Yorgunsak, Alkan İçindeysek Eğer
    ve Hâlâ Şarabımızı Vermek İçin Üzüm Gibi Eziliyorsak
    kabahat Senin,
    — Demeğe De Dilim Varmıyor Ama —
    kabahatın Çoğu Senin, Canım Kardeşim!
    nazım Hikmet Ran

  6. Stalinistlere gelince yazmaktan hiç geri kalmiyorsunuz sayin zileli,bu ayricalik neden?

  7. Kronsat var kürtler yok,stalinistler kötü TC iyi,öylemi oluyor??