Aylık Anarşist Gazete, Meydan Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürüne Hapis Cezası

Gazetenin 2015 Aralık ayında “Her Şeyi Yasaklamak” manşetiyle yayımlanan 30. sayısında yer alan “Devletin Gelişi de Gidişi de Korkusundandır”, “İkinci Bir Emre Kadar Yasak” ve “Yaşamın Yeniden Yaratılması” başlıklı yazılardan dolayı, gazete hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” bahanesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından açılan dava, yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından sonlandı.

22 Aralık günü görülen karar duruşmasında, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Civan hakkında, “terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda yapmak” suçlamasıyla, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Meydan Gazetesi’nin yapmış olduğu açıklamada ,”Yargılanmaya sebep olan yazılarda daha önce vurguladığımız gibi; Devlet, halkların özgürlük tutkusunu, özgürlüğe olan inancını teslim alamayacaktır.” dendi.

Açıklamada, “İnandığımız özgür yaşamın ancak mücadele ederek yaratılabileceğine inanan anarşist bir gazete olarak savunduklarımızı yazmaktan ve yazdıklarımızı yaygınlaştırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, soruşturmalara, gözaltılara ve tutuklamalara karşı direnmeyi, eylemeyi ve yazmayı sürdüreceğiz.” sözlerine de yer verildi.

Hakkında Gün Zileli

Okunası

1 Mayıs’a İlişkin Birkaç Eleştiri…

Artıgerçek Herkes eleştiri-özeleştiriden bol bol söz etmesine rağmen aslında eleştiri pek hoşa giden bir şey …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir