SYRIZA genel merkezi anarşistler tarafından işgal edildi

Eylemciler, SYRIZA’nın genel merkez binasına F Tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle girdi

 A +

Yunanistan’da iktidar partisi Radikal Sol Koalisyon’un (SYRIZA) genel merkezi, kendisini anarşist olarak tanımlayan bir grup tarafından işgal edildi.

SYRIZA’nın başkent Atina’daki Kumunduru Meydanı’nda bulunan genel merkez binasına, F Tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle giren eylemciler, “F Tipi cezaevleri hemen kaldırılsın”, “Cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlarla dayanışma” yazılı pankartları binaya astı. Yunan polisi binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericiler hala genel merkez binasında bulunuyor.

Hakkında Gün Zileli

Okunası

Fikret Başkaya / Alaturka ‘Çitleme’…

‘Çitleme’ İngilizce ‘enclosure’un’ karşılığı. Kabak çekirdeği çitlemek değil… İngiltere’de XVI’ıncı yüzyılın başında müşterekler kapsamında olan …

8 Yorumlar

  1. Fotoğrafta Yüzlerine taktıkları şeyler ne acaba? Polisin görüntü almasını engeller gibi duruyor…

  2. Ya da fotoğrafla oynanmış mı acaba? Galiba bilgisayar efektiymiş 🙂 fotoğrafı büyütemeyince ben anlamadım :))

  3. anarşistler böyle lüzumsuz şeyler yapıyorlar. Yani yüz kapamak gibi. Yahu PKK’lı gerillalar bile yüzlerini kapamıyor fotoğraflarda. Size ne oluyor desen kızarlar şimdi.

  4. Mülayim Sert

    Yunan anarşistlerin fotolarda yüz gizlemesi mantıklı mı bilmiyorum ama verdiğiniz karşı örnek doğru değil. Kır gerillası tabii gizlemez yüzünü çünkü zaten devlet aygıtının erişiminin tamamen dışında yaşar. Devlet ile olan tek ilişkisi devletin onu öldürüp öldüremeyeceğidir. Tıpkı iki düşman ülkenin orduları gibi. Herşeyi riske ettiğinde böyle bir istikrarsız özgürlük doğar. İmza kampanyası yapan en yumuşak yöntemi kullanan bir bireyden şehir gerillasına kadar militanların devletin kontrol alanlarının içinde gündelik yaşamını sürdürmesi gerekir. Bu patronunun bu anarşikmiş diye öğrenip işten atması kadar banal bir şey de olabilir, bir gün “hücre evi”nin sarılması kadar hayati bir şey de. Dolayısıyla kimliğini gizleme ihtiyacı hissedebilir, duruma göre bu tercihi yapabilir.

  5. Mülayim Sert

    Bu demek değil ki kimisi için maske takmak bir fetiş, kimliğini gizlemek (çoğu zaman zaten işe yaraması zordur) bir oyun değildir.

  6. Ben militanların yüzünü gizlemesini gayet doğal görürüm ama bunu oyun ya da gösteriş haline getirmenin alemi yok. O yürüyüşe katılanlar yüzlerini kapatmadıklarına göre demek buna gerek görmemişler. Fotoğrafı koyanların kapatması ise sadece komiktir. Çünkü nasıl sen fotoğrafı çektiysen polis dea çoktan çekti ve dosyasına koydu. Ya da bir işlem yapacaksa yaptı. Durum böyle olduğu halde resimleri laf olsun diye kapatmak tamamen gereksizdir ve bir gösterişten öteye anlamı yoktur. Sapak’ta anlattığım bir olay vardı. Çin’de ÇKP’li mihmandarlar eşliğinde gezerken Şangay körfezinde bir gemi gezisi de yapmıştık. Gemide bir yazı gördüm: “FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTIR”. Mihmandarlarımıza bunun ne demek olduğunu sordum. Kıyılarda askeri tesisler falan varmış. Casusluğa karşı bir tedbirmiş. Ben de dedim ki, gerçek casuslar bunların resimlerini çoktan çekmiştir ya da istediği an gizli kameralarla çekerler. Siz sadece turistlere karşı önlem almış oluyorsunuz. Üstelik bu tutumunuzla, Çin’de fotoğraf çekmenin bile yasaklandığı gibi saçma bir algı yaratıyorsunuz.

  7. Mülayim Sert

    Her gösteride ağzımızın içine kadar envayi çeşit polis kamerası ile sarıılyoruz zaten evet. Belki bazı duyurulmamış ani ve kısa süren gösterilerde başarılabilir polissiz bir şey yapmak.

  8. Militanın yüzünü kapaması haktır. Şimdi bu hak da suç haline getiriliyor meclis kararıyla.